Last news in Fakti

25 Март, 2020 17:59 1 833 2

Прибраха със самолет легенда заради пандемията

  • желко обрадович-
  • баскетбол-
  • фенербахче-
  • коронавирус

60-годишният специалист е начело на турския гранд Фенербахче от 2013 г.

Прибраха със самолет легенда заради пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Сръбското правителство ангажира самолет, който да прибере легендарния баскетболен треньор Желко Обрадович и семейството му в Белград заради пандемията от коронавирус. 60-годишният специалист е начело на турския гранд Фенербахче от 2013 г. Той ще бъде върнат от Истанбул заедно с редица други сръбски граждани, които се намират в Турция.

„Ще върнем Желко Обрадович и семейството му със самолета, който изпратихме за нашите сънародници в Турция“, обясни министърът на външните работи Ивица Дачич пред телевизия „Хепи“.

Той добави, че повечето сръбски спортисти, играещи в Турция, за момента са предпочели да останат в страната, където печелят заплатите си.

Обрадович и всички играчи на Фенербахче се подложиха на тестове за COVID-19, след като някои от служителите на клуба се оплакаха от симптоми на заболяването. Турският гранд обяви, че никой от спортистите и треньорите не се нуждае от хоспитализация, но не обявиха резултатите от пробите.

Турското баскетболно първенство беше спряно на 19 март заради заразата от коронавирус. Четири дни по-рано Фенербахче победи Тофаш (Бурса) с 84:75 пред празни трибуни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Ясно спортист, те са важни а не доктори и учени .
  • 2 Пръд Льо

    0 0 Отговор
    Чист? Мръчкав е...и от анаболи не е чист! ...и от далавери не е чист....сме оцапан и искам!