9 Април, 2020 21:43 1 472 3

Екс левскар: За мен думата "черен" изобщо не е обидна

  • франсис нар-
  • левски-
  • футбол

В страна като Беларус се открояваме винаги, но не мога да променя цвета на кожата си

Екс левскар: За мен думата "черен" изобщо не е обидна - 1

Бившият нападател на Левски Франсис Нар, който сега играе в първенството на Беларус, не се плаши от расизма по европейските стадиони. Дори напротив, обича да се шегува на тази тема със съотборниците си в Славия Мозир, където играе в момента.

"За мен думата "черен" изобщо не е обидна. В страна като Беларус се открояваме винаги, но не мога да променя цвета на кожата си. В отбора често се закачаме на тази тема. Най-често със Саша Раевски. Аз го наричам „бяла маймуна“, а той ми вика „черна маймуна“. Но това е шега, никакъв расизъм", обясни Нар пред местни издания.

Той разкрива още, че живее заедно със сънародника си Джеймс Котей. Двамата се познават от първенството на Гана, но тогава са били съперници на терена.

"В клуба се държат много добре с мен. За мен основното е работата, тоест футболът. Мозир е малък град, но приятен", добави Нар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onzi

    17 0 Отговор
    Черен по цвят,бял по душа.Респект!
  • 2 Гуеду

    8 0 Отговор
    Евала брат, на салама
  • 3 Черно бял

    7 0 Отговор
    Най -лесно е да противопоставят хората. Навремето имах двама съученици. Единият казваше "Ей фес, в нашето село турчин не е замръквал". А иначе двамата бяха в една квартира като студенти. Даже където Машев цигани и българи си в училище си приказваха като Нар.