13 Април, 2020 06:40 1 186 6

Ивет Лалова: Не исках да отлагат Олимпиадата

  • ивет лалова-
  • лека атлетика-
  • ивет лалова-колио-
  • олимпиада

Младите атлети, които са били на стотна или сантиметър от квотата, няма да могат да я вземат през тази година и това ще им попречи да подпишат спонсорски договори

Ивет Лалова: Не исках да отлагат Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

"Искаше ми се страшно много да се задържат Олимпийските игри, защото това щеше да бъде сигнал, че всичко се е оправило, но ние много често не си даваме сметка каква огромна организация стои зад Игрите, колко много хора вече трябваше да пътуват натам, да организират на място нещата. Говорим за Олимпийското село, което е за над 10-15 хиляди души, нещо много мащабно.", сподели българската лекоатлетка Ивет Лалова-Колио пред БНТ по отношение на отлагането на Игрите в Токио за следващото лято заради пандемията от COVID-19.

"Промяната е справедлива за атлетите, които вече имат квота, защото това им гарантира, че нищо не може да ги избута и да им отнеме квотата. Но, за съжаление, младите атлети, които са били на стотна или сантиметър от квотата, няма да могат да я вземат през тази година и това ще им попречи да подпишат спонсорски договори", допълни тя.

"Европейското първенство все още не е отменено, много се надявам да се състои, това е лъчът надежда в тези трудни времена за цялата европейска атлетика. Би било хубаво в началото на август да започне атлетическия сезон, говорим за международния сезон, Диамантените лиги и всички други големи състезания. Надявам се преместването на Олимпиадата да не повлияе на организаторите на тези турнири, тъй като зя тях би им било по-лесно да ги организират в олимпийска година", каза още Лалова.

"Не мога да кажа, че ще спра през 2021, това за мен не е водещо. Пожелавам на всички да бъдем здрави и да преодолеем това, през което преминаваме в момента, защото то е много по-голямо и мащабно от целия спорт и цялото олимпийско движение", завърши родната спринтьорка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бен ХУР

    2 2 Отговор
    Пак щеше да си 7ма или 8ма
  • 3 357

    1 2 Отговор
    А,да отгледаш дете влиза ли ти в плановете,или за сега лакомията не ти го позволява?
  • 4 Така е

    1 2 Отговор
    Споко има и олимпиада за пенсионери там поне може 3 то място да вземеш.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.