Last news in Fakti

13 Април, 2020 20:25 1 145 0

Има договорка между УЕФА и Асоциацията на европейските клубове за старт на първенствата и евротурнирите

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • коронавирус

Шампионати в Европа да се подновят през юли, а оставащите срещи в Шампионската лига и Лига Европа да се доиграят през месец август

Има договорка между УЕФА и Асоциацията на европейските клубове за старт на първенствата и евротурнирите - 1

Футболните шампионати в Европа да се подновят през юли, а оставащите срещи в Шампионската лига и Лига Европа да се доиграят през месец август. Това се разбрали УЕФА и Асоциацията на европейските клубове, твърди испанското радио Cadena SER. Акцентът обаче е, че двубоите ще са пред празни трибуни.

Потвърждават се информациите от последните дни, че има вариант евротурнирите да се доиграят в по един мач на неутрален терен, когато е възможно да се случи това. Когато пък всичко завърши, футболистите ще имат около 3 седмици почивка преди старта на новия сезон през септември. Всички тези сметки са на фона на моментното състояние на разпространението на коронавирус. Не е изключено да настъпят промени в плана.

Преди време президентът на УЕФА Александър Чеферин бе заявил в свое интервю, че евротурнирите трябва да завършат до 3-и август. Скоро след това от европейската централа обаче отрекоха да има такъв краен срок. В последните седмици съответните лиги са оказали силен натиск в посока на това, че от първостепенно значение е възможно най-рано да финишират самите първенства, за да бъдат спазени договорите с телевизиите, които са един от основните източници на приходи. За да се съобразят с това, от УЕФА са приели идеята евротурнирите да завършат след края на сезоните във вътрешните първенства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА