Last news in Fakti

16 Април, 2020 13:20 2 013 6

Ето колко данъци е платил Лудогорец, сумата е колосална за българския футбол

  • лудогорец-
  • данъци-
  • футбол

В момента на ход в клуба е антикризистна програма, но това не пречи на шампионите да си плащат редовно данъците

Ето колко данъци е платил Лудогорец, сумата е колосална за българския футбол - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец се похвали на официалния си сайт, че е огромен и изряден данъкоплатец. За 2019 година "орлите" са платили налог от близо 6.5 милиона лева, а от началото на 2020 година клубът е платил дадъни и осигуровки за над 2 милиона лева.

В момента на ход в клуба е антикризистна програма, но това не пречи на шампионите да си плащат редовно данъците.

Като част от програмата, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на клуба, който в момента не развива основната си дейност.

Лудогорец е изряден данъкоплатец.

От началото на 2020 г. сме платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на клуба и не касае правителствената програма 60/40, съобщават "орлите".

По-рано днес стана ясно, че Лудогорец ще дари 111 000 лева за нуждаещите се в Разград, като това е поредното дарение на клуба и собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кого го дължим ?

    5 3 Отговор
    На Кирчо ? Че той от где ги има ? От Соца ! Сиреч от народа !
  • 2 Кирчо бил щедър ?

    4 2 Отговор
    С чужда пита !
  • 3 Бостан Тиквичков

    3 2 Отговор
    Кви са тия дадъни?
  • 4 Тоз ТАШАК

    3 1 Отговор
    До кога ! Някой си играе с нас и си мисли че ще е все така ? Ще ГРЪМНЕ "материяла" защото ферментацията е силна и голяма !
  • 5 Тоз " Къдрил"

    4 2 Отговор
    Все някога ще има КРАЙ ! Тези танци - две отпред и един отзад , ще се завихри по часовниковата стрелка и тога да видиш - кон боб яде ли ? Кире ! Садам, Кхадафи, Чаушеску, Милошевич и те бяха помазани с брилянтини къде , къде и - уви ! Тутто финито!
  • 6 Топка

    0 1 Отговор
    Това реклама ли е ?