Last news in Fakti

18 Април, 2020 18:52 1 565 1

Манчестър Юнайтед не разрешили на Моуриньо да завърши сезона с Порто

  • жозе моуриньо-
  • манчестър юнайтед-
  • порто-
  • футбол

Но много хора пренебрегват факта, че без никакви условия Моуриньо беше готов да прекара половин сезон в Порто при спешен случай

Манчестър Юнайтед не разрешили на Моуриньо да завърши сезона с Порто - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед е блокирал възможността Жозе Моуриньо да направи изненадващо завръщане в Порто само месеци преди да премине на „Олд Трафорд“. 57-годишният португалец замени Луис ван Гаал през май 2016 година и прекара почти три години в отбора. Но преди да се върне във Висшата лига, Моуриньо е имал възможността да поеме Порто за втори път.

По време на първия си престой в Порто Моуриньо спечели португалската лига два пъти и Шампионската лига, преди да напусне и да се присъедини към Челси през 2004 година.

Порто търсеше нов мениджър след заминаването на Жулен Лопетеги през януари 2016 година и според Пинто да Коста, президентът на Порто, Моуриньо се бил съгласил да се върне до края на сезона, преди Юнайтед да започне преговори с него.

„Бяхме без треньор в средата на сезона след заминаването на Лопетеги“, каза Да Коста пред “Порто ем каса“.

„Говорих с Моуриньо, който имаше договор с Манчестър Юнайтед, но той щеше да започне през следващия сезон и го попитах дали може да дойде до края на сезона, преди да премине в Манчестър. Изглеждаше невъзможно. Но не за него, той каза „да“. По това време имаше финал за Купата на Португалия, финал за Купата на лигата и той каза, че идва. И когато решихме, че това е възможно, Манчестър Юнайтед не му разреши, тъй като твърдяха, че можем да бъдем опоненти в Лига Европа. Но много хора пренебрегват факта, че без никакви условия Моуриньо беше готов да прекара половин сезон в Порто при спешен случаи. Този факт остана неизвестен, но показва привързаността, която има“, каза още Пинто да Коста.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гологъзов

    0 0 Отговор
    Коментар Голям праз