Last news in Fakti

18 Април, 2020 18:34 3 713 3

Ето как са се изпълнявали дузпите през 90-те години в САЩ

  • футбол-
  • млс-
  • дузпи-
  • сащ

Бялата точка в МЛС е била на 32 метра разстояние до вратата, а дузпите са се изпълнявали по подобие на хокея на лед

Ето как са се изпълнявали дузпите през 90-те години в САЩ - 1

1996 е годината на първия сезон в клубното футболно първенство на САЩ - Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Вероятно малко известен или позабравен остава днес един куриозен факт, свързан с първите години на МЛС. За да привлекат вниманието на феновете и да направят лигата по-атрактивна, организаторите решават да заложат на интригуващо нововъведение, отнасящо се до изпълнението на дузпи.

Вижте тази публикация в Instagram.

И чтобы привлечь новых болельщиков, организаторы внесли в правила классического футбола несколько нововведений. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Одна из фишек позволила выявлять победителя в каждом матче. Именно это и нужно было зрителям: нет ничьим, даже в регулярке! И футболисты стали пробивать послематчевые... Нет, не пенальти. Буллиты! 🙃 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Только посмотрите, как необычно это выглядело!

Публикация, споделена от Футбол старой школы на Спортсе (@old_school_sportsru) на Апр 17, 2020 в 6:14 PDT

Бялата точка в МЛС е била на 32 метра разстояние до вратата, а дузпите са се изпълнявали по подобие на хокея на лед. Освен това от МЛС решават, че дори мачовете от редовния сезон не може да завършват с равен резултат и трябва да бъде определен победител във всяка среща. Което се е случвало чрез изпълнение на тези некласически "американски" дузпи.

Този експеримент не се оказва особено успешен и заради недоволството на феновете през 1999 година дузпите в МЛС вече започват да се изпълняват по нормалния начин.

Вижте какво са представлявали дузпите в Мейджър Лийг Сокър през 90-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 льоли

    6 1 Отговор
    ХАХАХААА ЕГАТИ ОЛИГОФРЕНИТЕ
  • 2 ФАКТ

    1 0 Отговор
    ако се замисли човек така е много по правилно да се изпълнява дузпа..защото вероятноста да се вкара гол по този ма
  • 3 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ..по този начин е по малка вероятността да се вкара гол от дузпа..,,и наистина ще е по интересно..а и няма всеки нападател да се търкаля за щяло и нещяло за дузпа...както е в момента..да не говорим че в днешно време много дузпи се дават абсолютно за несъществуващи нарушения и след това заради такива измислени дузпи някой отбор е ощетен съвсем очевидно..и дузпата 80 процента се вкарва..докато ако се изпълняват по този начин дузпите..дори и да се свири измислена дузпа..поне ощетения отбор ще има по голям шанс да предотврати измислена дузпа...като например вратаря спаси положението...защото поне според мен така вратаря има по голям шанс..от колкото както е при сегашните дузпи...които дузпи вече така или иначе се дават без да има никаква нарушения...просто се свири дузпа с цел да се прецака единия отбор..а не че има дузпа..то всъщност в днешни времена всичко е пари и винаги пе4ели този който е платил пове4е...а ние се 4удим защо се отсъждат измислени дузпи или се пропускат о4еизвадни засади..или каква ли не глупости...за да прецака някой който трябва да се прецака..