Last news in Fakti

29 Април, 2020 18:17 2 142 1

Руски гранд изпуснал Неймар за 5 милиона

  • неймар-
  • футбол-
  • локомотив москва

Случката се е разиграла през 2007 година и бе разказана от бившия главен скаут на московския тим Виктор Тищенко

Руски гранд изпуснал Неймар за 5 милиона - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилската суперзвезда Неймар е бил на крачка от преминаване в Локомотив (Москва), но треньорът е отказал да плати 5 милиона долара. Случката се е разиграла през 2007 година и бе разказана от бившия главен скаут на московския тим Виктор Тищенко.

През въпросната година скаутът и колегата му Фузайлов са изпратени от Локомотив в Бразилия, за да търсят таланти. Двамата отиват на мач на Сантос. Треньорът е дал почивка на основните играчи и на терена се подвизават редица юноши. Неймар тогава е на 16 години и също е титуляр.

Руските съгледвачи веднага харесали бразилеца и попитали за цената. От Сантос им отвърнали, че тя е 5 милиона долара.

"Върнахме се в Русия и казах на треньора Юри Семин за това момче. Той обаче отвърна, че няма как да плати 5 милиона за 16-годишен футболист", разказва Тищенко.

Няколко месеца по-късно Сантос подписа нов договор с Неймар и цената му стана 15 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кински

    1 0 Отговор
    И след години 222 милиона .но скоро време вече няма да има такива безумни трансфери .защо ли?