Last news in Fakti

29 Април, 2020 19:14 1 491 0

Гласят Почетино за нов мениджър на Нюкасъл

  • нюкасъл юнайтед-
  • маурисио почетино-
  • футбол-
  • висша лига

Нюкасъл ще стане клубът с най-богатите собственици в света

Гласят Почетино за нов мениджър на Нюкасъл - 1
Снимка: БГНЕС

Бъдещите нови собственици на Нюкасъл Юнайтед са определели бившия мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино като свой фаворит за нов наставник на "свраките", съобщава Скай Спортс. Очаква се съвсем скоро сделката за прехвърлянето на акциите на клуба от досегашния наставник Майк Ашли към консорциум, зад който стои Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия, който разполага с неизчерпаеми средства. Това на практика ще направи Нюкасъл клубът с най-богатите собственици в света, което от своя страна доведе до всякакви спекулации за привличането на именити футболисти и треньори.

Първоначално се предполагаше, че новите собственици ще дадат шанс на досегашния мениджър Стив Брус, който се справи добре през този сезон с ограничени средства, но по всичко изглежда, че големите амбиции на саудитците ще докарат по-голямо име на "Сейнт Джеймсис Парк". Според информацията техният първи избор за поста е аржентинецът Маурисио Почетино, който изкара пет много успешни години начело на Тотнъм, а през миналия сезон изведе "шпорите" до първия им финал в Шампионската лига. Почетино загуби работата си през ноември след серия от слаби резултати, но скоро може да се озове начело на нов интригуващ проект.

Като втори избор на новите собственици се посочва бившият наставник на Нюкасъл Рафаел Бенитес, който в момента работи в Китай. При всички положения Стив Брус ще получи възможността да довърши настоящия сезон, ако това изобщо се случи, тъй като все повече се говори, че е възможно настоящата кампания във Висшата лига да бъде прекратена заради пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА