Last news in Fakti

1 Май, 2020 10:03 1 570 0

Изпадащ от Лига 1 ще си търси правата в съда

  • амиен-
  • футбол-
  • лига 1

Това не е справедливо, защото Амиен не може да защити интересите си на терена и да запази мястото си в първа дивизия

Изпадащ от Лига 1 ще си търси правата в съда - 1

Амиен, който изпада от Лига 1, след като сезонът във Франция беше прекратен предварително заради пандемията от Covid-19, ще проучи причините за решението преди да заведе дело в съда, заявиха от френския елитен футболен клуб.

"Това не е справедливо, защото Амиен не може да защити интересите си на терена и да запази мястото си в първа дивизия. Ще се борим с всички позволени средства, за да докажем, че решението не е честно, а правото е изцяло на наша страна", заяви президентът на Амиен Бернар Жоенен.

Пари Сен Жермен, който имаше 12 точки аванс на върха в Лига 1, беше признат за шампион на Франция. Също бяха определени участниците в Лига Европа и Шампионската лига, както и изпадащите във втора дивизия. Френската лига препоръча замразяване на временното класиране в Лига 1 и приемането му за крайно.

Решението означава, че заемащите второ и трето място в подреждането съответно Олимпик Марсилия и Рен ще участват в Шампионската лига заедно с ПСЖ.

Лил, Реймс и Ница се класират за участие в Лига Европа през сезон 2020-2021, докато Амиен и Тулуза отпадат от първа дивизия. Лидерите в Лига 2 Лориен и Ланс печелят промоция за елита.

Очаква се новият футболен сезон във Франция да започне на 22 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА