1 Май, 2020 18:42 3 365 8

Ники Михайлов сподели за най-голямата грешка в кариерата си

  • николай мхайлов-
  • футбол-
  • левски-
  • твенте
Ники Михайлов сподели за най-голямата грешка в кариерата си - 1

Николай Михайлов си припомни важни факти от неговата футболна кариера. Българският страж акцентира за позитивния си период в Твенте Еншеде, но също така констатира грешката, която е объркала кариерата му.

Вратарят на Левски призна, че е направил грешен избор с трансфера в италианския Верона, а също така призна за поредни лоши финансови отношения с последвалите му два клуба – Мерсин и Омония. Синът на Борислав Михайлов коментира пред медии в Нидерландия, че има още четири години в своята активна кариера и се радва на спокоен живот в София и с екипа на Левски.

Журналистът от нидерландската медия напомни на българския страж и за периода му в Ливърпул. „Тогава страната ми не бе част от Европейския съюз и някои регулации не позволяваха да играя за Ливърпул. Нужно беше да имам много мачове за националния отбор, а това за 18-годишен юноша нямаше как да стане. Имах опция да бъда отдаден под наем във Фиорентина и клубове от Белгия и Нидерландия. Разбрах, че Твенте строят нов стадион и искат да направят силен отбор, така че реших да отида там. Това бяха най-добрите ми години в кариерата, както и най-добрите години в историята на Твенте”, допълни още Михайлов.

Родният страж говори за престоя си в Ниската земя, акцентирайки на опита, който е придобил с екипа на тима от Еншеде. „Винаги имаше респект от мен към Сандер Бошкер. Не бяхме близки приятели, но конкуренцията беше голяма. През лятото на 2010-а той отиде на Мондиала и се върна по-късно след ваканция. Работих здраво по време на тренировъчния лагер, а треньорът Мишел Прюд’ом реши да ме избере мен за титуляр на вратата. Грабнах шанса с двете ръце и се готвих още по-сериозно, за да запазя мястото си. В пет поредни мача запазих суха мрежа, след което не загубих мястото си”, говори Михайлов.

Българинът дискутира и решението си да напусне Твенте през 2013-а. „Тогава взех глупаво решение. Имах една година контракт с Твенте, но имах и устна договорка с Фиорентина след края на сезона. Трябваше да подпиша петгодишен договор. Две седмици преди това обаче счупих пръста си, а това преустанови разговорите между страните. Все още вярвам, че тогава трябваше да сменя обстановката. Спечелих всичко възможно за шест години и трябваше да намеря нова мотивация в живота си. Имах да избирам между Хетафе, Верона и два други клуба, но направих грешката да избера тима от Верона. Отивайки там, разбрах, че вратарят им е втори капитан на отбора. Те не се нуждаеха от мен и това ме влуди много. Отидох при треньора и питах защо не ме използва. Три седмици след договора се разделих с тях. Те бяха готови да ми дадат шанс по-натам, но аз се контузих за шест месеца. Всичко просто се обърка. Изборът ми с турския Мерсин Идманюрду също не беше добър”, спомни си българският вратар.

„Първата ми година в Турция бе добра. Бяхме шести в елитния им шампионат. Играх срещу големите им отбори и се радвах на живота си там. След това финансово се обърка ситуацията в клуба и Мерсин изпадна два пъти. Те лъжеха за финансите си и не много след това отборът обяви банкрут. Това ми костваше много пари и стрес. Вече имах опит и това не ме държа много, тъй като не бях на 18 и да плача в ъгъла. После отидох в Омония Никозия, който също е голям отбор, но там също нещата с парите не бяха добре. Имаше забавяния в плащането, което бе същото и в Турция. Сега играя за родния си Левски и съм национал на България. Здрав съм и имам още поне четири години активна кариера”.

„Не съжалявам сега, че напуснах Твенте. Вярвам, че това трябваше да се случи. Съжалявам само, че избрах грешния отбор след това, но така е трябвало да стане”, призна Ники Михайлов за миналото си.

„Вече не планирам много напред в бъдещето. Когато бях млад, имах много планове, но те непрестанно се променят. Не гледам по-далеч от няколко месеца напред. Може би сега мога да потвърдя, че няма да стана треньор или наставник на вратари, но това може да се промени след пет години. На това ме научи живота, че плануването в дълъг период от време е безсмислено. Ще видим какво ще се случи”, завърши Михайлов пред медиите в Ниската земя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алисия

    13 0 Отговор
    Безплоден песоглавец
  • 3 Винкел

    10 0 Отговор
    Повярва си че си "голям" футболист!
  • 4 ???????

    3 0 Отговор
    Николета оная
  • 5 Разбра, че Твенте строят нов стадион

    4 0 Отговор
    И отиде викаш. Голям нюх...
  • 6 На дървен

    3 0 Отговор
    Головодник, но не е луд този който яде зелника..и тук важи това правило ........който му го дава. Тоя съм го запомнил с това , като му върнаха една топка как мина под крака му . 😂🤨
  • 7 иван

    0 0 Отговор
    сина ми е на 18 години и е два пъти повече вратар от този хрантутник ,от тоя не става нищо само може да полизва Николета до тук е
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    Най-голямата грешка на малката перука , че стана футболист!