Last news in Fakti

2 Май, 2020 19:37 1 738 0

Тенисът официално се завърна в Германия

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • германия

Сериите  Tennis Point са част от Exo Tennis Series, а голямата звезда е Дъстин Браун

Тенисът официално се завърна в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Тенисът официално се завърна в Германия с демонстративната надпревара в Кобленц. Сериите Tennis Point са част от Exo Tennis Series, а голямата звезда е Дъстин Браун. Един от най-ексцентричните играчи в Тура, който може да се похвали с победа над Рафаел Надал на Уимбълдън 2015, записа победа и загуба в събота.

Браун се справи в първия си мач с 327-ия Ян Чоински след 4-2 4-1, но след това загуби от сънародника си Яник Ханфман. Световният №143 надделя над 246-ия с 4-3(3) 4-0 за около 50 минути на корта.

В схемата са включени общо осем състезатели, които играят на кортовете, където по принцип се провежда турнирът от сериите „Чалънджър“ в Кобленц. Надпреварата се провежда при закрити врати, без съдии по линиите и подавачи на топки. Не са позволени и поздравите между играчите, тъй като трябва да се спазват мерките за социална дистанция.

„Щастлив съм да имам шанса отново да се състезавам, след като Турът бе преустановен за определено време в близкото бъдеще“, сподели Браун. „Когато ми се обадиха, не се подвоумих“.

Турнирът ще се проведе в рамките на 4 дни и ще представлява групов формат, съставен от осем тенисисти. Всеки от тях ще има по два мача на ден, а форматът ще е същият като финалите на „Следващото поколение“ в Милано – сет до 4 гейма и класически тайбрек при 3-3, без предимство след 40-40.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА