Last news in Fakti

5 Май, 2020 17:57 2 612 1

21-годишен тенисист изгоря до живот

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • юсеф хосам

Така той напълно последва стъпките на по-големия си брат Карим, който през 2018 г. също беше отстранен до живот заради манипулиране на резултати от свои срещи

21-годишен тенисист изгоря до живот - 1
Снимка: БГНЕС

Египетският професионален тенисист Юсеф Хосам получи пожизнено отстраняване от спорта заради участие в уговорени мачове. Така той напълно последва стъпките на по-големия си брат Карим, който през 2018 г. също беше отстранен до живот заради манипулиране на резултати от свои срещи.

21-годишният Хосам през последната година имаше временно отстраняване от тениса, след като беше обвинен в 21 нарушения на правилата за феърплей. Въпросните мачове са били проведени в периода 2015-19 г.

Независимата организация TIU, бореща се с негативните явления в тениса, обяви, че египтянинът е признат за виновен за уреждането на осем мача, шест случая на съдействия за залози, три пъти е отказал да съобщи за корупционни практики в тениса, два пъти умишлено е загуби и в два случая е отказал да сътрудничи на разследване на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.