Last news in Fakti

5 Май, 2020 17:20 1 517 0

В Ла Лига ще правят "по-привлекателно" излъчване на мачовете без публика

  • ла лига-
  • коронавирус-
  • футбол

Това ще бъде нов футбол

В Ла Лига ще правят "по-привлекателно" излъчване на мачовете без публика - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки че има още около месец за планираното възобновяване на футбола в Испания, шефовете на Ла Лига и клубовете са в постоянен контакт от дни за новото телевизионно предизвикателство, което стои пред тях за излъчването на двубои без публика. "Това ще бъде нов футбол", категорични са в Испания.

Барселона е един от основните участници в дискусията, която има за цел да направи телевизионното излъчване още по-привлекателно за зрителите, а атмосферата за футболистите по-спокойна.

Не е същото да организираш един мач без публика, а цели 11 кръга. В момента се работи със софтуер за симулация на публика в стила на видеоигрите. Подмяната на реалния фен е невъзможна, но от Ла Лига работят в тесен контакт с Бундеслигата, Висшата Лига и Серия А за създаването на визуален елемент, който да подобри телевизионното изживяване.

По време на двубоите няма да има изкуствен звук на стадионите, но организаторите искат да създадат звукови ефекти за домовете, за да не е пълна тишина през телевизорите.

От Ла Лига признават, че ситуацията е неприятна, но в сегашната ситуация трябва всички да се нагодят към предизвикателството за мачове пред празни трибуни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА