Last news in Fakti

5 Май, 2020 18:15 5 305 3

Рефер призна за грешка, която е коствала титла на Ливърпул

  • хауърд уеб-
  • футбол-
  • манчестър юнайтед-
  • ливърпул

Сезонът е 2008/09, а Манчестър Юнайтед стана шампион с четири точки пред тима на Ливърпул, воден от Рафаел Бенитес

Рефер призна за грешка, която е коствала титла на Ливърпул - 1

Бившият рефер Хауърд Уеб призна години по-късно за голяма грешка, която навярно е коствала титла на Ливърпул в хода на първата декада на XXI-и век. Сезонът е 2008/09, а Манчестър Юнайтед стана шампион с четири точки пред тима на Ливърпул, воден от Рафаел Бенитес.

Отказалият се съдия призна за голяма грешка в мача между Манчестър Юнайтед и Тотнъм на „Олд Трафорд” през април. Тогава мърсисайдци са с три точки зад съперника си, а Тотнъм води с 2:0 при визитата си на Манчестър. Десет минути след старта на втората част Уеб посочи бялата точка за нарушение на вратаря Еурелио Гомес, който е фаулирал Майкъл Карик. „Първоначално видях как Карик влиза вътре, а вратарят го събаря. Беше лесно взето решение от мен”, каза той пред The Athletic.

„Очаквах обичайните реплики от футболисти, но видях вида и абсолютното учудване на Гомес. За секунди разбрах, че сгреших с решението си”, допълни гологлавият арбитър.

Телевизионните повторения показаха, че Гомес всъщност е докоснал топката и не фаулира Карик. Кристиано Роналдо реализира дузпата, а Юнайтед се окопити и обърна „шпорите”, за да ги победи с 5:2.

„В хода на мача ми беше ясно, че съм сгрешил и чувството не беше приятно. Дори се надявах Роналдо да изпусне дузпата, но той вкара. Тогава си каза – „О, мамка му, наистина”. Когато си съдия, можеш да видиш промяната в импулса на двата отбора. При 1:2 не знае, но при 2:2 вече можеш да разбереш накъде отива мачът”, позова се още Хауърд Уеб.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    24 6 Отговор
    Лесно е да си признаеш, след като вече си изхарчил подкупа...

    Коментиран от #2

  • 2 Маймун

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Кажи колко е прибрал, не си крой информацията за теб
  • 3 Наченето Зъбите

    17 3 Отговор
    Тоя си признал за грешката. Абе Джен,дърче, ти през цялата си кариера помагаше само на сърчето и измисленото му клубче. Беше негов пудел и се биехте с Клатенбърг, кой от двамата да му е любим пудел. Аткинсън беше третия, който правеше грешки все в ползу гномчета та от Юнайтед. И те двамата се извиняваха за грешките си. Да държиш трима рефери през цялото първенство, дали няма да си всяка година шампион.