Last news in Fakti

7 Май, 2020 14:04 1 430 10

Силна подкрепа за българския туризъм от световни имена в родния спорт

  • христо стоичков-
  • мария гроздева-
  • туризъм

Много българи се възхищават на чуждите курорти, но целият свят се възхищава на България

Силна подкрепа за българския туризъм от световни имена в родния спорт - 1
Снимка: БГНЕС

Силна подкрепа за българския туризъм и страната оказват две от световните имена в родния спорт - Христо Стоичков и Мария Гроздева. Двамата се включват в онлайн туристическата кампания "Резервирай в България".

"Много българи се възхищават на чуждите курорти, но целият свят се възхищава на България! Нямам търпение да доведа моите приятели да видят морските курорти и красивите планини, защото знам, че у дома е най-хубаво!", с тези думи най-известният българин по света Христо Стоичков подкрепи националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм. С изказването си легендарната осмица ще постави началото на инициативата на 8 май, като датата не е избрана случайно - в навечерието на отпадането на извънредното положение в страната, българите ще могат да се запознаят с най-новите и атрактивни оферти за ваканция у нас чрез иновативно онлайн изложение.

Проявата е под егидата на Министерство на туризма, Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

С видео обръщение зад Океана Стоичков споделя, че няма търпение да доведе в България най-добрите си приятели. Заобиколили футболната ни легенда те с усмивка споделят: "Ще дойдем в България!"

Кампанията обединява редици авторитетни и обичани личности, като сред тях е и най-успешният състезател от Олимпийски игри - Мария Гроздева.

Тя посочва, че годишно България е посещавана от милиони туристи от чужбина и призовава българите да преоткрият красивите места в страната си.

"България е красива държава, която годишно привлича милиони туристи от цял свят. Световната пандемия ни изправи пред нови трудности и предизвикателства. От дома си аз и моето семейство пожелаваме на всички да бъдете здрави! Подкрепям националната кампания да почиваме в България. Преоткрийте красивите кътчета на родината си, на Южното и Северното Черноморие! Заедно да помогнем на туристическия бизнес в България! Резервирай в България!", отправя своят апел двукратната олимпийска шампионка, която е носителката на пет медала от шест Олимпиади и е с рекордно класиране за седмо участие на Игрите в Токио - постижение, което нито един български спортист не е постигал.

Онлайн туристическото изложение "Резервирай в България" е организирано от специализирания сайт за туризъм bgtourism.bg, и с техническата подкрепа на URBO. От 8 до 10 май близо 150 участници - дестинации (Общини), хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, които са в сферата на туризма, ще имат възможност чрез онлайн каналите на медията безплатно да презентират своите възможности в областта на сектора. Туристическият бранш, който е взел сериозни мерки за безопасна ваканция, излиза с нови предложения и атрактивни оферти към българските туристи, които ще дадат възможност за богат избор за качествена почивка и за нови предложения за събитиен туризъм.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Nick

    0 1 Отговор
    Съдействам за получаване на безлихвен кредит до 4 500лв срещу комисионна. Само за физически лица! Имейл за връзка: [email protected]
  • 3 Росен

    5 0 Отговор
    Като е толкова хубаво в България,Стоичков защото не си стой тук и да работи,и да ходи на нашето море?А си бачка в Маями и си ходи сигорно по други морета и океани!
  • 4 ицо

    0 0 Отговор
    съмтаим люн
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 jadosan

    3 0 Отговор
    Стоичков рекламира защото има дялове в някой хотели! В останалите почива без пари цял живот! Не е по даването, а по вземането нашата родна звезда - керпеден - широка душа!
  • 7 Курортиста

    2 0 Отговор
    Абе курортите биват, мутри, наркотици, проститутки и измамници! Това може и един ден да се оправи! Но европейците знаят че там дето се изхождат (Дунава) се излива в морето дето ни са курортите! Е това никой път няма да се оправи!
  • 8 Камата

    2 0 Отговор
    Аз си знам...кой играи пичели, кой ни играи ни пичели. Затова и аз играя. Ако ни казвам тия нища, ни пичеля
  • 9 Ицо

    2 0 Отговор
    Ква подкрепа кой ходи на това умазано от всякъде море еи ти Гърция еи ти Турция тука само да се покажеш на плажа и те налитат за пари
  • 10 Опа

    0 0 Отговор
    Не (ще дойдат в България)
    А!!!! (ще избягат от САЩ)