Last news in Fakti

14 Май, 2020 12:52 2 486 2

Боксьорите, които взехме от Куба: Искаме да зарадваме България с медали от Токио

  • хавиер ибанес-
  • йордан ернандес-
  • бокс

За нас е чест, че ни се предоставя такава възможност

Боксьорите, които взехме от Куба: Искаме да зарадваме България с медали от Токио - 1

Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91) ще влязат в конкуренция с Боян Асенов и Петър Белберов в опит да си проправят път към титулярните позиции в националния ни отбор по бокс. Ако успеят да го сторят, двамата се надяват впоследствие да спечелят и медали за България от олимпийските игри в Токио догодина.

Кубинците, които от няколко месеца са част от националния ни тим, от днес започват подготовка на базата в Белмекен. Те ще получат разрешение да се състезават за новата си родина на световната квалификация догодина. Ибанес и Ернандес обаче не си правят илюзии, че ще имат гарантирано място в първия състав, предвид класата на Боян Асенов и Петър Белберов.

24-годишните боксьори споделят, че единственото за което мечтаят, е да се върнат от Токио с медали, които да посветят на България и федерацията по бокс, оглавявана от Красимир Инински.

“За нас е чест, че ни се предоставя такава възможност. Чувстваме се вече като част от националния отбор, всички ни приветстваха и ни приеха като едно семейство. Благодарим за шанса, най-вече на г-н Инински и на треньора Жоел Арате. Преходът ще бъде лесен, предвид че с него говорим на един език, а и момчетата ни помагат да се аклиматизираме много бързо. Вече сме били няколко пъти в България и смятаме, че страната ви е страхотна, базата на Белмекен също е прекрасна и имаме всичко необходимо, за да сбъднем мечтите си. А те са - да се върнем с медали от олимпийските игри в Токио. Затова сме тук - да спечелим отличия за България и да зарадваме всички, които ни гласуваха такова доверие. Но първо трябва да се преборим с конкуренцията, която тук е на много високо ниво. Асенов и Белберов са много висока класа, не случайно са медалисти от редица състезания. Няма да бъде лесно, но нашата цел не е да е лесно. Конкуренцията ще повиши както нашето, така и тяхното ниво”, споделиха Ибанес и Ернандес.

Двамата се очаква да получат паспортите си в най-скоро време, като най-вероятно ще дебютират за България на купа “Странджа” догодина. Те са олимпийски шампиони за младежи от Нанджин 2014, като същата година станаха и световни шампиони за подрастващи в София.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха

    3 5 Отговор
    Значи вече плащаме не цигани от куба защото нямаме боксьори??
    ДЬНОТО!!

    Коментиран от #2

  • 2 рада плитката

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ха-ха":

    Нерде Ямбул , нерде Стамбул ! Къде е Куба , къде е Индия и освен това не знам тоя пе .ерас А. Македонски (рядко използувам груби думи но за някои капацитети от историята не мога да се въздържа )да минавал през Куба . А между другото не знам някой дали вече не е забелязал че не само бокс нямаме ами и СПОРТ нямаме !