Last news in Fakti

18 Май, 2020 11:38 2 092 1

Тервел Пулев се изкачи в ранглистата на WBA

  • тервел пулев-
  • бокс-
  • wba

Бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Лондон 2012 е носител на Интернационалния пояс на WBA, който спечели след 12 рунда с Дешон Уебстър в Пловдив през миналия декември

Тервел Пулев се изкачи в ранглистата на WBA - 1
Снимка: БГНЕС

Тервел Пулев се изкачи до седмото място в ранглистата за полутежка категория на Световната Боксова Асоциация (WBA). Класацията бе обявена в неделя, а българинът прогресира с една позиция.

Бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Лондон 2012 е носител на Интернационалния пояс на WBA, който спечели след 12 рунда с Дешон Уебстър в Пловдив през миналия декември. Оттогава Тервел продължава да изчаква подходящ момент за завръщане на ринга.

Пулев се надяваше да се боксира през юни в САЩ, но това няма как да се случи, предвид кризисните мерки отвъд океана.

Напредването в класацията на 37-годишния софиянец ще му позволи в максимално кратки срокове да стане претендент за световната титла на WBA, която в момента е притежание на Арсен Гуламирян, като до подобен сблъсък го делят две победи.

Неговият брат - Кубрат Пулев, прогресира с две позиции и отново е в елитната боксова компания, намирайки се на десетата позиция в ранглистата на асоциацията в тежка категория.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    2 0 Отговор
    Какви са тези листи и ранглисти не разбирам. Кубрат претендент за поясите а на 10-то място. Те май по хвалби го правят класирането