21 Май, 2020 14:10 2 939 13

Васил Божков може да загуби Левски чрез съда

  • левски-
  • васил божков-
  • футбол-
  • акции

Това ще се случи, ако миноритарните акционери успеят да докажат, че с действията си двамата нанасят вреди, водещи дружеството към фалит

Васил Божков може да загуби Левски чрез съда - 1
Снимка: БГНЕС


Хазартният бос Васил Божков, който контролира Левски чрез Георги Попов, може да загуби клуба, дори да не иска да се раздели с акциите на сините, твърди Sportal.bg.

Това ще се случи, ако миноритарните акционери успеят да докажат, че с действията си двамата нанасят вреди, водещи дружеството към фалит. Като аргумент може да се използва и циркът, който Божков и Попов разиграват с акциите на клуба през последните две седмици.

За целта от изключителна важност е и предстоящото Общо събрание на клуба, което е насрочено за 6 юли 2020 година. Ако Божков и Попов не изпратят свой представител, то събранието ще се състои две седмици по-късно и тогава решения могат да се взимат и без мажоритарния акционер.

На него миноритарните акционери ще имат права да сменят Надзорния и Управителния съвет, както и да предприемат други важни стъпки в опит да се спаси клубът. Една от тях е изменение на Устава на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    47 4 Отговор
    Само че Божков не е толкова глупав тепърва ще го разберете

    Коментиран от #7

  • 2 Киро

    19 7 Отговор
    Васил Божков го боли ..ра за тоя смешен отбор.Допреди няколко месеца всички го псуваха, че ограбва народа с лотарията си, се всички го възхвалят все едно ще спаси народа или ще промени нещо.Като най-много да се договори с шайката и да го оставят на мира.Народа няма да извлече никакви дивиденти.Да кажем, че свали правителството, после кой ще дойде?...новите спасители
  • 3 Подуянската компаньонка

    19 2 Отговор
    Фалирала частна фирма,финансирана от държавата чрез дъпъсъ,тогава да раздават пари на всички фалирали
  • 4 Божков няма какво да губи.

    26 3 Отговор
    Левски беше натресе на Божков от БаБуина. Същия както го даде, така и от лакомия го унищожи. Божков издържаше отбора, плащаше задълженията, БаБуина му завидя и реши да му вземе парите. Но поради самозабрава и лакомия не прецени, че Божков го превъзхожда в пъти по опит и интелект. БаБуина знаеше, че така уби Левски но кво му пука, важното са парите. Но и парите няна да му докопа. Докара си смях, подигравки, присмех и най-важното ББ ов пе//рас, пе//рас!!!
  • 5 Да бе

    18 0 Отговор
    Рибата в морето , те тигана сложили ?!
  • 6 даскал Генчо

    20 0 Отговор
    Cлушaм изкaзвaния нa някaкви ръкoвoдитeли в ПФК Лeвcки и уcтaнoвявaм, чe вcички тe дo ceгa ca били нa хрaнилкaтa нa Бoжкoв, a ceгa иcкaт дa упрaвлявaт пaк, кaтo призoвaвaт рeдoвия лeвcкaр вceки мeceц дa дaвa пaри, a тe дa ce прaвят нa нaчaлници.

    Aлo кaтo cтe тoлкoвa умни, извaдeтe вaши пaри и тoгaвa упрaвлявaйтe. Cутринтa eдин млaдeж гoвoри тoлкoвa нecвързaнo кaк щe упрaвлявa Лeвcки, чe aкo тoя cтaнe някaкъв нaчaлник трябвa oкoнчaтeлнo дa oтпишeм Лeвcки.

    ЛEВCКИ E ВEЛИК OТБOР И НE ЗACЛУЖAВA КAКТO ТAКAВA CЪДБA КAКТO И ТAКИВA ПИШМAН РЪКOВOДИТEЛИ.
  • 7 kkk

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    е колко па да е умен.. та чак да го разбереме....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 111

    8 2 Отговор
    СРАМ И ПОЗОР НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ АСОЦИИРАТЕ С ИМЕТО НА АПОСТОЛА
    И НЕКА ВИ ПРИПОМНЯ КАКВО СА КАЗАЛИ НАВРЕМЕТО

    СВАЛЕНА ГЛАВА САБЯ НЕ Я КОСИ
  • 10 Усмивката

    13 0 Отговор
    Кой съд бе ....хахахахах. А после ,,съдът" да не загуби в Съдъ в Страсбург и ние да плащаме?
  • 11 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    БОЖКОВ "ВАСО" Е ПРОДУКТ НА НАШАТА СИСТЕМА -ПРЕДИМНО НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА !!! НЕ ГО СЪДЕТЕ СТРОГО !!! ТОЙ ИМАШЕ ЕДНА "ЛАВИЧКА "- И ПРОДАВАШЕ :" НАДЕЖДА ...НАДЕЖДА ЗА ВСИЧКИ " !!!!!
  • 12 Много

    9 0 Отговор
    неверни твърдения и внушения в това пасквилче.
  • 13 ФИНЦИ

    6 0 Отговор
    В НАШИЯ СЪД МОЖЕ НООООООО В ДРУГ НЕ - В СЪДА НА МЕДЖИ ДОГАН ЛИ ХА ХА ХО ХО ХИ ХИ ТОИ ПИКЛУЧВА СКОРО ТЪИ 1Е МАИНАТА ВИ