23 Май, 2020 17:59 1 476 2

Манчестър Юнайтед ще съди създателите на известната футболна видеоигра Football Manager

  • манчестър юнайтед-
  • football manager-
  • игра-
  • видео игра

От създателите на играта обвиниха "червените дяволи", че чрез тази своя постъпка "се опитват да премахнат законна конкуренция в областта на видеоигрите

Манчестър Юнайтед ще съди създателите на известната футболна видеоигра Football Manager - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед ще изправи пред съд SEGA и Sports Interactive, които са създатели на популярната игрова поредица Football Manager, съобщават английските медии. Причините за това са, че от "Олд Трафорд" твърдят, че тяхната търговска марка е била нарушена, след като в играта се използва само името на клуба.

От клуба твърдят, че като не се използва името заедно с логото, създателите на играта се лишават от правото да получат цялостния клубен лиценз. Във видеоиграта името на Манчестър Юнайтед фигурира, но логото е различно. От своя страна SEGA и Sports Interactive заявиха, че щом фигурира името на клуба то това е "законна препратка към футболния отбор на Манчестър Юнайтед във всички футболни контексти". Те допълват още, че английският гранд никога досега не се е оплаквал, че името на клуба е налично във футболната поредица, която стартира още през далечната 1992 под името Championship Manager.

От създателите на играта обвиниха "червените дяволи", че чрез тази своя постъпка "се опитват да премахнат законна конкуренция в областта на видеоигрите". Представяйки подсъдимите, Роджър Уайнд излезе с писмена защита, която гласи: "Ищецът се е съгласил името на футболния отбор Манчестър Юнайтед да бъде използвано от подсъдимия в играта Football Manager и сега не може да се оплаче от такава употреба".

"Копия от играта са били изпращани на редица служители и играчи на клуба от няколко години насам, като има много положителни коментари от тях. Освен това служители, които работят в екипа за анализиране на данни и следене на млади таланти в Манчестър Юнайтед, често са се свързвали със създателите на играта по различни поводи с молба за достъп до базата данни на Football Manager за скаутски и изследователски цели", се допълва още в писменото изявление.

От своя страна в Юнайтед твърдят, че SEGA и Sports Interactive са използвали различни методи, като по този начин са заобикаляли необходимостта от закупуването на лиценза на логото на клуба. От съда са отложили решението си за изхода на делото за по-късна дата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле затвори очички

    1 0 Отговор
    Аз ги накарах. Взех да играя, но много ме биеха. Излязох от ТОП 4. Ще си платят !!!
  • 2 Интересно

    1 0 Отговор
    От SEGA са mахнали са дявола от емблемата, който не е присъствал въобще изначално на емблемата.