31 Май, 2020 14:01 2 008 23

Жеков: Онези нямат нищо общо с ЦСКА

  • петър жеков-
  • футбол-
  • цска-
  • цска 1948

Сливане в никакъв случай не бива да се случва

Жеков: Онези нямат нищо общо с ЦСКА - 1

Голмайстор №1 в историята на елита и ЦСКА - Петър Жеков отново се обяви против обединение с новака в efbet Лига ЦСКА 1948.

"Онези нямат нищо общо с ЦСКА, какво да се обединява?! Който е на "Армията", това е ЦСКА. Ганчев плати осем милиона накуп за емблемата, да не говорим колко още милиона е дал за клуба през последните пет години.

Сливане в никакъв случай не бива да се случва. Онези, ако съберат 100 човека на свой мач, ще викат "Ура". Те трябва да се преименуват. На нас няма да ни пречат, ние ще си ги бием. Вкараха ги изкуствено в елита, но така или иначе при тях няма нищо особено. Нито публика, нито нищо. Вярно, бях на техен мач преди години. Предложиха ми пари да работя за тях, но отказах. Всички ветерани подкрепяме Ганчев.

ЦСКА трябва да се пребори поне за второто място, а за Купата какво да коментираме - тя е задължителна", завърши Жеков пред "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКА Е,..

    5 6 Отговор
    ТВА СА...ЛИТЕКС С ЛИЦЕНЗА НА ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ!
    ЦСКА...УМРЕ НА 09.09.2016!
    АМИН

    Коментиран от #2, #3

  • 2 До Влади Ангелов

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТАКА Е,..":

    ФИФА, УЕФА и КАС излязоха с финалното решение за ЦСКА и то е че са си ЦСКА! Грешката беше на адвокатите и ТЕ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ.
    Все пак за радост на феновете на ЦСКА след като не мина в УЕФА и КАС варианта с Литекс, очаквано беше че няма да мине и във ФИФА!
    Адвокатите решиха, че по този начин ще може да се играе веднага за Лига Европа, но УЕФА отсъди, че ЦСКА-София не е Литекс, а е нов клуб и не ги допусна до Евротурнирите заради тригодишното правилото за неучастие!!!

    Положителната развръзка дойде след като ЦСКА-София спечели търга за активите за многомилионната сума и за УЕФА това беше достатъчно, по-този начин всички признати кредитори (футболисти и администрация) на ЦСКА ще бъдат обезщетени на 100%.

    Заради това и най-вече че "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България", ПФК ЦСКА-София беше допуснат до Евротурнирите след само един пропуснат сезон при това, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! с коефициента си на ЦСКА, а не на Литекс !!!

    Зa КАС,УEФA и ФИФA нямa знaчeниe кaквo кaзвaт локални aдвoкaти, фeнoвe или мeдии... Имa cи прaвилa зa oтceднaлocт (град/cтaдиoн), клубни цвeтoвe, eмблeмa и фeнска маса. Cлeд пoрeдицaтa фaлити нa клубoвe(249 зa пocлeднитe дeceт гoдини) Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa яcнo oпрeдeля кoй-кoй e и кaквo трябвa дa ce cлучи зa прaвoприeмcтвo.

    Коментиран от #10

  • 3 Спортният арбитражен съд

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТАКА Е,..":

    Ето какво е официалното становище на Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) за случаите на фалит на дружество стопанистващо футболен клуб:

    "Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността развивана от преди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, и се основава на придобитите федеративни права в търга, участвайки в националните състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб"
  • 4 ФЛС

    4 2 Отговор
    Юридически журнал по спортно право “Football Legal”:
    “Новият клуб има същите собственици като ПФК ЦСКА (София); използва същите цветове, емблема, стадион, лого и уебсайт, приемайки спортната история на ПФК ЦСКА (София)!
    Според документацията и изискванията на Спортният Арбитражен Съд в Лозана не подлежи на дискусия че ПФК ЦСКА-София е ПФК ЦСКА"

    Коментиран от #9

  • 5 ФИФА

    4 1 Отговор
    ФИФА: ЦСКА-София е ЦСКА. "Като краен резултат председателят (бел. ред. - на комитета, Анин Йебоа) счита, че на базата на документите, с които разполага, няма друга алтернатива да заключи окончателно, че новия клуб, ПФК ЦСКА-София е спортен наследник на ПФК ЦСКА София."

    Коментиран от #7

  • 6 Дърт

    4 3 Отговор
    И аз турих на жигулката емблема на Мерцедес, ама......
  • 7 Чети писмото на Гюнай ГАНЧЕВ ДО УЕФА

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ФИФА":

    😆😂😂😂😂
  • 8 Левски 1914

    6 2 Отговор
    Така е бай Петре онези нищо общо нямат а пък вие пък абсолютно нищо общо нямате с фалиралия отбор това е Литекс бе бай Петре ти да не си пил газ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Порно

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "До Влади Ангелов":

    Това да не е някакъв микренски сън ? Дълговете досега са платени на 30 % , пари за повече няма. Никой не е платил глобите на оригиналния ЦСКА към УЕФА. Оставате си просто тире.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 BFU

    2 0 Отговор
    "С офертата от 8 милиона лева се покриват всички задължения към служители, треньори и играчи, което беше притеснително за УЕФА, за да не допуска отбора до евротурнирите. Във всички досегашни фалити на футболни клубове в България кредиторите не са получавали нищо",
    "Феновете са зад ЦСКА и е от интерес за всички клубът да бъде допуснат до евротурнирите".
    "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България".
    1.След становището на КАС!;
    2.След като УЕФА допусна ЦСКА в Евротурнирите преди да е изтекло тригодишното правило за неучастие при това с Коефициента си на ЦСКА! ;
    3.След окончателното решение на ФИФА от месец март 2020 г.!
    Дебатите могат да се считат за приключени! ПФК ЦСКА-СОФИЯ е единствения и признат правоприемник на ПФК ЦСКА СОФИЯ!
  • 13 Парма

    3 0 Отговор
    Парма обяви за втори път фалит на дружеството през март 2015 г. с общо пасиви от €218,17 млн., включително €63,03 млн. неплатени заплати. Срещу сумата от €1,54 млн. новото дружество Parma Calcio 1913, същата година се яви на търг и откупи активите си и емблемата и бе признато от съда за законният наследник на ФК Парма без никакви дискусии!
  • 14 Наполи

    2 0 Отговор
    През август 2004 г. клубът обявява фалит. За да осигури футбола в града, филмовият продуцент Аурелио Де Лорентис възстановява клуба под името Napoli Soccer („Наполи Сокър“), понеже не им е позволено да използват старото си название. Италианската футболна федерация поставя Наполи в Серия С1, но пропускат да се класират в горната дивизия, губейки плейоф от местните си врагове Авелино с 1:2. През следващия сезон обаче са допуснати до участие в ДИРЕКТНО в Серия Б и Де Лорентис изкупувайки Активите и Емблемата на фалиралия клуб, възстановява историята на клуба връщайки името му.
  • 15 Кой68

    1 2 Отговор
    Парите,парите......Жеков.
  • 16 От всички клубове единствено ЦСКА плаща

    3 0 Отговор
    От всички клубове единствено ЦСКА плаща най-огромния процент от дълговете си за придобиване на активите, емблемата и името.

    Нито унгарският „Ференцварош” фалирал 2006, нито Валенсия, нито два от най-големите футболни клуба в Италия - „Наполи” и „Фиорентина”, нито румънския ЧФР „Клуж”, нито шотландския гранд „Глазгоу Рейнджърс” са платили толкова голям процент от дълга си.

    За българските отбори, които не са участвали в търг никога, а са си рисували нови емблеми и са почвали "на чисто" да не говорим.

    За разлика от тях, ЦСКА единствени участват в търгове за да платят милиони на държавата и да придобият активите на старото дружество.
  • 17 Фиорентина

    1 0 Отговор
    В края на сезон 2001/02 клубът Фиорентина е обявен в несъстоятелност и закрит. На първи август 2002 г. СЕ ПОЯВЯВА Фиорентина 1926 Флоренция (Fiorentina 1926 Florentia), който се включва в шампионата в Серия Ц2. Скоро след това е закупен от Диего Дела Вале и преименуван на Флоренция Виола (Florentia Viola). На 15 март 2003 г. Диего Дела Вале закупува търговската марка A.C. Fiorentina и правото да е наследник на славния отбор срещу 1,3 млн евро. Вследствие на приетия закон за „спортните заслуги“, според който отборите със значителен принос към историята на италианския футбол, в случай на фалит отпадат в първата по-ниска дивизия, Фиорентина получава автоматично правото да се включи директно в Професионалната Серия Б.
  • 18 Цeka1948

    2 0 Отговор
    Парма са признати за наследници на Парма АС само и единствено заради участието си в търга за активите, а не заради това , че са играли 2 години в аматьорския футбол!
    Дори и тези Цeka1948 ходиха до Парма и се върнаха с ноу-хауто: "Изпълнителният директор на ЦСКА - Добрин Гьонов, се срещна с част от ръководството на Парма, който има сходна съдба с тази на армейския отбор.

    В края на сезон 2014/2015 италианският клуб бе обявен в несъстоятелност, а активите му бяха пуснати в продажба.
    Новото дружество откупи активите и бе признато от съда за законен наследник на ФК Парма." Затова в търга участваха цели три фирми на Гела, но му се досвидя да даде повече.
  • 19 Дучето:

    1 0 Отговор
    Дучето:
    "Аз ще съм от този ЦСКА, който откупи емблемата.
    Дай Боже да се платят тези милиони! 8 милиона за емблемата е много сериозна сума и след като Гриша Ганчев има желание да ги даде - за мен това е достойно и показва едни сериозни намерения, защото никой не е длъжен да плаща онова, което е надробил някой друг.

    Така че, поздравления за тези хора, но аз ще благодаря тогава, когато заявените намерения станат реалност!"
  • 20 Чи къ

    1 0 Отговор
    Нямали общо? И едните,и другите имат една абревиатура,само първите са 1948-а,а вторите - 2016-а г.
  • 21 Кински

    1 0 Отговор
    Жеков да каже по колко взема на месец от хранилката.и тогава да твърди кое е истинското ЦСКА.ние е в БГ за пари много лесно се продаваме

    Коментиран от #22

  • 22 незнайко6572

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кински":

    Той си каза че числото са му давали 35000 хиляди но не стана продажник !!!!
  • 23 Ранко

    0 2 Отговор
    За мен това не е ЦСКА.тОВА Е литекс.