Last news in Fakti

31 Май, 2020 14:16 2 347 0

Херо каза кой е виновен за фалита на Иртиш

  • димитър димитров - херо-
  • футбол-
  • иртиш-
  • казахстан

Това е ужасно и срамно е за казахстанския футбол

Херо каза кой е виновен за фалита на Иртиш - 1

Бившият отбор на Димитър Димитров - Херо Иртиш (Павлодар) шокиращо обяви фалит. Кошмарът на Левски се отказва от участие в казахстанското първенство.

"Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Иртиш ще бъде изключен от първенството, а резултатите му досега - анулирани", се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбол.

Херо напусна Иртиш през май 2019 г., след като беше уволнен. Той започна съдебна битка с клуба. Наскоро стана ясно, че той и членовете на щаба му Георги Чиликов и Петър Колев чакат 1,2 милиона евро от Иртиш. Това не е единствената българска връзка в този тим. Водещ голмайстор в клубната история остава Георги Даскалов. Освен него, през Иртиш са минали Борис Кондев, Димитър Наков и Орлин Старокин.

Припомняме, че през 2013 години тимът от Павлодар сензационно отстрани Левски от квалификациите в турнира Лига Европа.

"Ужасно, срамно. Как да коментирам подобна новина? Срамно е за Павлодар и казахстанския футбол. Иртиш беше много титулуван отбор, който има много фенове. Не мога да повярвам, че това се случи. Но това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които изобщо не ги интересуваше какво се случва. Те слагаха своите интереси пред тези на останалите", обясни Херо през sports.kz.

"Ръководството е виновно. Те натрупаха много задължения - и към мен и към много други хора в последните две години. Това е ужасен мениджмънт. Бях уволнен, защото не исках да участвам в схеми", каза Димитър Димитров.

"Имаше времена, в които не получавахме заплати по 5-6 месеца. Иртиш непрекъснато имаше проблеми в последните години. Това отново сочи към лошо ръководене на клуба. Не искам да чувам името на Булат Бакауов (б.р. - губернатор на източноказахстанска област). Ако ви кажа какви думи изрече той по адрес на мен и екипът ми...", разочарован е Херо, който сега е начело на Берое.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА