Last news in Fakti

31 Май, 2020 18:28 1 876 1

Формула 1 ще предложи да замени квалификацията с кратко състезание

  • формула 1

Стартовата решетка в 30-минутните състезания трябва да бъде обърната спрямо класирането

Формула 1 ще предложи да замени квалификацията с кратко състезание - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Формула 1 ще предложи на отборите да провеждат кратки 30-минутни състезания в събота. Тези надпревари ще трябва да заменят квалификациите, съобщава "Motorsport".

Стартовата решетка в 30-минутните състезания трябва да бъде обърната спрямо класирането. Това означава, че лидерът в подреждането ще стартира от последно място, а първото ще бъде за този, който е на 20-а позиция в генералното класиране.

ФИА подкрепя тази идея, но за да се ратифицира подобно решение, е необходима единодушната подкрепа на всичките 10 отбора от Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Искам за видя колко болида ще останат здрави след втория завой след като най-бързите за отзад, а най-бавните отпред и кокло ще могат да бъдат поправени до старта на съсрезанието.