2 Юни, 2020 14:30 1 599 0

Официално: Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли

  • формула 1-
  • австралия-
  • гранд при

Всички осем състезания ще се проведат без присъствието на публика и при спазване на най-строги санитарни мерки

Официално: Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли - 1
Снимка: БГНЕС

Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли с Гран При на Австрия. Това обяви официално ръководството на шампионата. Тазгодишната кампания ще започне с осем старта на територията на Европа, като на 12 юли ще се проведе второ състезание в Австрия на пистата „Ред Бул Ринг“.

На 19 юли ще се проведе Гран При на Унгария, а на 2 и 9 август отново ще има два поредни старта, но този път на легендарната писта „Силвърстоун“ във Великобритания. На 16 август ще бъде Гран При на Испания, на 30 август – Гран При на Белгия, а европейският тур ще приключи на 6 септември с класическото състезание на „Монца“ за Голямата награда на Италия.

„Всички осем състезания ще се проведат без присъствието на публика и при спазване на най-строги санитарни мерки“, заявиха от Формула 1.

На по-късен етап ще бъде обявена и програмата за оставащата част от сезона, като надеждите са да се проведат общо между 15 и 18 състезания. Сезон 2020 трябваше да започне през март месец в Австралия, но заради пандемията от COVID-19 бяха отменени или отложени общо 10 от всички 22 старта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА