Last news in Fakti

10 Юни, 2020 07:23 2 211 9

Стоичков: Меси е гений и никой не може да се сравнява с него, дори Марадона

  • лионел меси-
  • футбол-
  • христо стоичков

Никой не е печелил това, което Лео е спечелил -шест "Златни топки", пет "Златни обувки", най-добър играч на световното през 2014 година...

Стоичков: Меси е гений и никой не може да се сравнява с него, дори Марадона - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков за пореден път изрази възхищението си от качествата на актуалната звезда на Барселона Лионел Меси. Той взе отношение по вечния дебат в Аржентина - "Меси или Марадона". Бившият играч на Барселона отдаде предпочитанията си на Меси и посъветва сънародниците му да сторят същото и да спрат със споровете.

"Меси е гений. Той вече е легенда и не трябва да бъде сравняван с други. Никой не е печелил това, което Лео е спечелил. Шест "Златни топки", пет "Златни обувки", най-добър играч на световното през 2014 година.

Аржентина има малко играчи, ставали най-добри на световни първенства. Кемпес през 1978-а, Марадона през 1986-а и Меси през 2014-а. Никой няма да повтори постиженията му. В Аржентина постоянно го сравняват с някого, но според мен не бива да се смесват различните епохи", казва Стоичков, цитиран от Sport.es.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пижо

    18 4 Отговор
    Много е злопаметен Ицо... трябваше Марадона да му дойде на бенефиса, сега нямаше даги говори такива!
  • 2 П. С.

    9 14 Отговор
    Боли го фара Марадона кво казва "носител на златна топка с един крак " ! От Стоичков освен пряк свободни , дузпи и на празна ...аз друго не видях ! Ааа и финта - бутни я и надбягаи !
  • 3 Ново

    5 9 Отговор
    Реал и роналдо три последователни «шампионска лига» кога твоя идол го е направил
  • 4 Баш Майсторът

    8 4 Отговор
    Ако Меси играеше в Реал.друга песен щеше да пее Ицо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мим

    3 3 Отговор
    Ясно е ,че каквото каже този,е точно обратното.Не може да му вярваме,ние знаем,че Меси и добър,но неможе да се каже,че е по добър от тези,които ги цитира..
  • 7 У краката гений,у главата чушка

    8 3 Отговор
    Камата злобее срещу Марадона,щот го отсвири за юбилея
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Max

    3 0 Отговор
    Колко е хубаво да си съвременник на Меси и да се наслаждаваш на този гений.Това момче е докоснато,не е реално да владееш топката по такъв начин и с такава лекота.Да преминаваш през всички с невиждана бързина и уникалния му усет за пас и гол.