Last news in Fakti

12 Юни, 2020 12:03 4 013 2

Най-голямата частна варненска школа даде цял отбор футболисти на Черно море

  • футбол-
  • дюш черно море-
  • пфк черно море-
  • дфк делфините

След споразумение...

Най-голямата частна варненска школа даде цял отбор футболисти на Черно море - 1
Снимка: ПФК Черно море

20 деца, родени 2009 година от ДФК Делфините преминаха в школата на Черно море. Това стана факт, след като двете академии се споразумяха след навършване на определена възраст играчите на Делфините да продължат развитието си в ДЮШ на Професионален клуб Черно море.

ДФК Делфините е най-голямата частна школа във Варна, която работи с деца от 5 до 10 години. Главните треньори Илко Станчев и Миша Милошевич, футболисти с доста мачове в професионалния футбол, провеждат начално обучение на невръстните футболисти, които отвяват конкуренцията във всички турнири, в които участват. Два пъти са награждавани за най-просперираща школа от Община Варна.

След това първа опция за младите таланти е академията на "моряците", която е доказала през годините продуктивност да вади футболисти в професионалния футбол. Освен това, че представителният тим на Черно море е съставен от 50% юноши, произлезли от "зелено-бялата"варненска школа, още доста играчи се подвизават в Първа и втора професионални лиги на родния футбол.

От началото на седмицата футболистите, преминали в Черно море, се готвят заедно със своите връстници с наставник и директор на школата на Морето Калоян Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 89765432

    0 0 Отговор
    Това е хубава новина а за фекалната тръба нито дума.
  • 2 Пешо

    1 0 Отговор
    Колко мача имали в профисионалния футбол??? Ще ти кажа колега!!! Илко 1 мач за А група и десетина за Б група..това е "Факти"...