Last news in Fakti

13 Юли, 2020 16:51 4 315 4

Николай Златев стана най-младият футболист с дебют в елита за Черно море и влезе в Топ 4 на България

  • николай златев-
  • пфк черно море-
  • дебют

Досега най-младият дебютант за "моряците" бе Мартин Минчев

Николай Златев стана най-младият футболист с дебют в елита за Черно море и влезе в Топ 4 на България - 1
Снимка: ПФК Черно море

Талантът на Черно море Николай Златев дебютира за представителния тим на “моряците” при загубата с 0:1 от Ботев Пловдив през изминалия уикенд. Златев, който е едва на 15 години и седем месеца вече записа първи минути за мъжкия тим в елита. Той се появи в игра в 71-вата минута на мястото на Павел Георгиев и въпреки крехката си възраст демонстрира самочувствие. Така Златев се превръща в най-младия футболист с официален дебют в мъжете на Черно море в историята на "зелено-белия" клуб.

Досега най-младият дебютант за "моряците" бе Мартин Минчев, който записа първите си официални минути при успеха срещу Локо Пд с 3:2 на 23 април 2017 г. на 16 години и един ден.

Любопитното е, че Николай Златев попадна и в топ 4 на България на най-младите дебютанти. Янко Кирилов е най-младият футболист, взел участие в среща от елитната ни група. Той прави дебюта си през 1961-а, когато е на 15 години и 72 дни с екипа на Левски. Втори е Ияд Хамуд - на 15 години, 3 месеца и 27 дни дебютира в голямото дерби между Локомотив и Ботев (Пд) през 2016 година (2:0). На трета позиция е Кирил Десподов, който изигра първия си мач в елита през 2012 година, когато беше на 15 години, 6 месеца и 1 ден. Четвъртата позиция Златев дели с Крис Добрев. Любопитното е, че и двамата дебютират на 15 години и 213 дни. 

Николай Златев е роден на 12.12.2004 година, а първият му треньор в академията на варненци е Мартин Христов. В последствие с него работи Станислав Стоянов. През изминалия вече сезон се състезава в Елитната група до 17 години под ръководството на Тодор Каменов, а от новия сезон ще играе за U19 при Мартин Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 0 Отговор
    Златеви са сила!
  • 2 Просто гост

    1 1 Отговор
    Дано не му натрошат крачетата много бързо.

    Коментиран от #3

  • 3 Просто прост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Просто гост":

    Ти гледай себе си
  • 4 Нормално е

    0 0 Отговор
    Все пак е ефбет лига! Нивото и е на нивото на италианската Б-окръжна! Всеки надъхан и натрениран малчуган, може да мачка из нея!