Last news in Fakti

15 Юни, 2020 09:51 1 315 0

Безумни съкращения в Шалке 04

  • шалке 04-
  • футбол-
  • съкращения

24 човека от помощния персонал с по около 400 евро заплата

Безумни съкращения в Шалке 04  - 1
Снимка: БГНЕС

Намиращият се в сериозна игрова криза отбор на Шалке 04 си навлече проблеми и извън терена, след като клубното ръководство взе решение да съкрати 24 човека от помощния персонал.

Уволнените са работели като шофьори на автобусите на тимовете от школата на клуба, като всички те са получавали по около 400 евро месечно за труда си. Говорител на ръководството посочи, че уволнението е било наложително, тъй като шофьорите не са имали работа заради прекратяването на първенствата при подрастващите в Германия.

Раздялата със служителите, някои от които дълги години част от гелзенкирхенския клуб, бе наречена "социално безотговорна", а един от най-сериозните и критици се оказа Щефан Бакс, съветник на вратаря Александър Нюбел.

"Клубовете поемат максимален финансов риск в гонене на спортни цели. Затова и тези, които получават най-малки заплати, първи са жертвани", каза Бакс.

От Шалке обещаха да намерят начин да помогнат на уволнените служители, а клубът може да запише рекордния в историята си 13-и пореден мач без победа за първенство, ако не успее да спечели срещу Байер Леверкузен по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА