15 Юни, 2020 14:32 3 541 3

Легенда на Левски попиля школата

  • емил спасов-
  • левски-
  • футбол-
  • дюш левски-
  • наско сираков

Заяви, че Наско Сираков е единственият човек, който може да се справи с тази трудна ситуация

Легенда на Левски попиля школата - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Левски Емил Спасов заяви, че Наско Сираков е единственият човек, който може да се справи с тази трудна ситуация. Бившият футболист на „сините“ се изказа много остро за школата на клуба.

„Клубът се управляваше от хора, които не са компетентни за управление на клуб като Левски, от лаици. Левски не е Ботев Враца или Черноморец Бургас, а е институция. Феновете го показаха. Такава помощ не се вижда и в световен мащаб. Хора, които нямат пари – даваха. Разговарях с един човек, който ми каза, че със сина му са дарили средства, а не са заможни. Идването на Сираков е добро начало. Всички застанахме зад него. Считам, че той е единственият човек в този момент, който може да направи нещо добро за този клуб. Ще му бъде трудно, но вярвам в хората и смятам, че ще се намерят спонсори и фирми, които да помогнат. За това ще се иска много време, но на първо място трябва да се търси решение с тези чужденци, които дърпат футбола ни назад. В България има много талантливи футболисти. Пропиляват се талантите на децата, защото няма правилна подготовка, както е в Европа. Защо трябва да се взимат чужденци? При положение, че на година Левски вади по трима или петима национали. Аз лично ги виждам. Трябва да ви покажа списък с юноши на Левски, които в момента са в други отбори или са играли шест месеца за „сините“ и след това са раздавани на другите. Тези милиони, които са натрупани няма как да се изчистят изведнъж. Няма хора, които да хвърлят парите си на вятъра. Можеш ли да си на 23 години и да тренираш деца? Аз на тези години играех футбол. Имат Лиценз Б – това е едномесечен стаж. Ако са треньори да дойдат да ми кажат. Не може да се направи прехода от юношеския към мъжкия футбол. Защо? Георги Тодоров е единственият, който даде шанс на младо момче. Пусна вчера 18-годишен футболист и момчето се справи прилично. Но какъв е той – човек, който е израснал на „Герена“. И винаги е готов да помогне. Извинявам се, че съм експресивен, но съм дал живота си за Левски. Не става така. Ако някое момче е добро, то трябва да бъде налагано и пускано в игра. Не става само с трениране в първия отбор.Сираков пое мястото, което му се полага“, заяви Спасов.

„Работейки непрекъснато в националните, регионалните отбори и непрекъснато с млади хора. Изключително са принизени работата с деца и юноши и не отговаряме на стандартите в Европа. Но тук може да се търси вина и в държавата, защото след 10 ноември отказваше помощ на спорта. В последните години започна да се обръща повече внимание. След идването на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев“, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    1 3 Отговор
    Спасов е прав,че които дойде до сега,като треньор, говори за школа за 6344юноши,че ще налага,ама само на думи,на дела точно обратното.Дано Наско най накрая,действително въведе някакъв ред...
  • 2 Любо

    3 0 Отговор
    Спасов,сираков,михаилов,гочев,велее,п петров, балевски, стоилов, барзов, м вълчев какви играчи мачкаха наред. какъв отбор. А сега едно голямо нищо.
  • 3 1234578

    2 1 Отговор
    Само едно ще му кажа на този г-н Емил Спасов. Държават има много по-важни грижи като липсата на правосъдие, безакония, хауса в застрояването на градовете, корупция, бедни пенсионери и бедни работещи хрора. Отколкото да се занимава и да раздава 30-40 хилядни месечни заплати на разни некадърни чуждестранни футболисти. Дошли да поритат за няколко месеца у нас. Да покажат некадърноста си и тази на футболните босове и служителите им подписали договорите. Или пък на няколкото кадърни чужденци, но много бързо напуснали. Защото клубове от Запасна Европа и Близкият Изток им предлагат много по-високи заплати.
    Слави на Венци Стефанов, как се справя без държавана помощ. Ами Лудогорец на Кирил Домусчиев е там има държавна помощ - построиха им стадион. Клубовете са виновни имаше инвеститор, който искаше да направи нов стадион на мястото на стадиона на Славия, но искаше два български клуба да играят мачовете си на него и националният отбор. Е не се намери клуб, който да се съгласи да дели стадиона със Славия. Явно са много богати и сами могат да си подържат стадион.