Last news in Fakti

16 Юни, 2020 06:36 1 122 1

Финалът на Лига Европа ще е в Кьолн

  • лига европа-
  • футбол-
  • кьолн

Плейфите в турнира Лига Европа ще се играят в германските градове Дуисбург, Гелзенкирхен и Дюселдорф

Финалът на Лига Европа ще е в Кьолн - 1
Снимка: БГНЕС

Финалната част от плейфите в турнира Лига Европа ще се играят в германските градове Дуисбург, Гелзенкирхен, Дюселдорф и Кьолн, съобщи италианският журналист Танкреди Палмиери на туитър-страницата си. Малко по-късно новината се появи и в телевизия beIN Sport.

Мачовете ще се проведат от 10-и до 21-и август, а финалната битка за титлата ще се проведе на стадиона в Кьолн. Всички срещи ще бъдат в един мач и ще се проведат без зрители.

Отборите, които не успяха да завършат битките на осминафиналите, ще ги изиграят според традиционния досегашен регламент.

Германия е избрана заради това, че организацията и добрата подредба на срещите, както и заради факта, че това е първото първенство в Европа, което се поднови след пандемията от коронавирус. Германските градове приемат мачове от 16-и май насам.

Очакванията са Шампионската лига да се доиграят в Лисабон, Португалия. В Лига Европа тази година финалът трябваше да се проведе в Гданск, но поляците получават като компенсация мачът през 2021-а година. Севиля става домакин през 2022-а, а унгарската столица Будапеща през 2023-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сравнение

    0 0 Отговор
    Подновяват се, но са без зрители. Хората ще разчитат на други печалби, а не да рискуват здравето на хората по стадионите като нашите.