Last news in Fakti

20 Юни, 2020 18:22 3 206 22

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)

  • цска-
  • левски-
  • футбол-
  • вечно дерби

Двата тима не успяха да излъчат победител, но близо 15 000 хиляди зрители на трибуните видяха истинско шоу

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на ЦСКА и Левски направиха запомнящо се зрелище на стадион „Васил Левски”, с което откриха плейофите в efbet Лига. Двата тима не успяха да излъчат победител, но близо 15 000 хиляди зрители на трибуните видяха истинско шоу, което премина през редица обрати, но в крайна сметка приключи при резултат 3:3!

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна двуостро, като в първите минути двата тима показаха добро темпо на игра. Привидно „червените” имаха леко териториално предимство, а първият удар по посока на една от двете врати бе на сметката на Греъм Кери. Асът на ЦСКА стреля по диагонала от близо 23 метра, но право в тялото на Георги Георгиев. Отговорът на Левски дойде от пряк свободен удар, с чието изпълнение се нагърби Нашименто. Той обаче стреля крайно неточно встрани от вратата. 

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 14-ата минута „червените” направиха непростим пропуск, който бе на сметката на Рафаел Енрике. След неразбирателство между централните защитници на Левски, футболистът на ЦСКА успя да се добере до топката и да стреля от трудна позиция. Коженото кълбо премина покрай стража Георги Георгиев, но сантиметри не стигнаха на Енрике да намери вратата.

Нищо обаче не спаси стража на Левски в 16-ата минута. След съдийска топка в половината на Левски по десния фланг на атаката на ЦСКА, Греъм Кери успя да центрира много добре в наказателното поле. Али Соу изпревари Каргас и понечи да отправи удар с глава. Нападателят на ЦСКА обаче не докосна топката, която срещна коляното на бранителя на Левски и се озова в мрежата.

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Напрежението в сините редици доведе до три жълти картона, два от които за Фелипе Нашименто и Дени Алар, които протестираха остро при гола. Малко по-късно и Янис Каргас видя официалното предупреждение заради груб фаул.

Наставникът Георги Тодоров видя притеснението в играта на Нашименто и рано-рано го извади от терена, пускайки на негово място Симеон Славчев в 24-ата минута.

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Постепенно „сините” започнаха да се отърсват от шока и на свой ред започнаха по-често да поглеждат към вратата на ЦСКА. В 27-ата минута символичните гости организираха хубава атака.  Топката бе пратена в наказателното поле, след което се озова в Дени Алар пред пеналта. Нападателят обаче се засуети и след няколко залъгващи движения не успя да отправи удар към вратата и топката му бе отнета.

Няколко минути по-късно „червените” стигнаха до нова греда. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле, Пламен Гълъбов се добра до топката и с удар от въздуха я прати в напречната греда.

Лудо вечно дерби: ЦСКА и Левски със зрелищно 3:3 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 34-ата минута обаче, отбраната на ЦСКА сгреши фатално. След неразбирателство между Занев и Бусато, Станислав Иванов успя да стигне първи до коженото кълбо и да принуди стража на ЦСКА да го фаулира за дузпа. Зад топката застана капитанът на Левски Иван Горанов, който бе безпощаден за 1:1.

В продължението на първата част Левски нанесе съкрушителен удар по амбициите на „червените”. Левски стигна до свободен удар пред наказателното поле на домакините, откъдето топката бе центрирана пред Бусато. Вратарят отново бе изпреварен, този път от Холмар, който я насочи към абсолютно непокрития Хали Тиам, а той от своя страна я добута в мрежата за 2:1 в полза на Левски.

На почивката Милош Крушчич направи първа промяна в състава си. Недоволен от изявите на Рафаел Енрике, специалистът го извади от игра и пусна на негово място Тиаго Родригес.  Появилият се на терена футболист можеше да остави своя отпечатък в мача почти моментално, след като бе замесен в първата голова възможност за „червените” през втората част. Тиаго получи отляво и пусна веднага пас към Малинов в пеналта, който стреля покрай гредата.

По-активната игра на ЦСКА в началото на втората част даде резултат в 58-ата минута, когато се стигна до втора дузпа в мача. Кристиан Малинов получи в наказателното поле и технично промуши топката между краката на Холмар, на когото не остана нищо друго, освен да задържи халфа на „червените” и да го събори. Главният рефер бе категоричен и посочи бялата точка.

Греъм Кери получи възможността да стреля от дузпата и с малка доза късмет успя да се разпише. Ударът на ирландеца бе отразен от Георги Георгиев, но след това топката срещна левия страничен стълб и влезе в мрежата.

Отговорът на Левски бе почти моментален. Станислав Иванов проби отлично отдясно и след като преодоля защитник на ЦСКА, центрира в пеналта, където резервата Симеон Славчев с глава заби топката в мрежата.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майтапчийски

    11 7 Отговор
    Утре 10 000 заразени.ха ха ха!
  • 2 Behemoth

    15 2 Отговор
    Ей на това му се вика стаден имунитет!

    Коментиран от #4

  • 3 Цески-Уесека

    9 2 Отговор
    3:3 Якоо

    Коментиран от #6

  • 4 чернобил онлайн

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Стадна липса на интелект !
  • 5 месара

    9 2 Отговор
    тва не е шоу бе , това си е чист театър , ......... , така де , да няма сърдити ! сега феновете да се запрегръщат или пък да си спретнат един бой - нали отдавна не са се срещали !

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мим33

    6 6 Отговор
    Абе за това 3:3 трябва да черпят византиеца и от части Горанов,иначе губеха,имам в предвид цска-София..

    Коментиран от #8

  • 8 фири

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мим33":

    Прав си. Синете трябва да съжаляват и не да почерпят, а паметник на двамата - Горанов и Каргас.

    Коментиран от #10

  • 9 BigBulgarianBoss

    4 2 Отговор
    ЦСКА- Левски 3:3 Covid - хора 500 :0
  • 10 Мим33

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "фири":

    Явно не съм само аз видял това,благодаря ти и за твоята оценка...
  • 11 Кирчо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "месара":

    Не ти е ясна тази игра драги, гледай си турските сериали!
  • 12 АААХАХАААААА.... КАКВО"ВЕЧНО ДЕРБИ"

    7 10 Отговор
    ,БЕ ХАШЛАЦИ, ИГРАЯТ ВЕКОВНИЯТ ЛЕВСКИ И...ЛИТЕКС С ЛИЦЕНЗА НА ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ! ЦСКА НА БКП...УМРЕ! ФАКТ
  • 13 Мимч

    6 2 Отговор
    Дербито ,лудо ли е или не, но въпреки лошото общо състояние, Левски можеше и почти беше спечелил,ако не бяха 1во грешката на този който изобщо няма място в Левски Каргас и на края на Горанов.Просто той също допусна много грешки,което е учудващо , а е и капитан...
  • 14 Сандо

    2 1 Отговор
    Единият отбор не знаеше що е то отбрана,а другия как се вкарва гол.Голове-да,но къде е хубавия,интелигентен,техничен футбол?
  • 15 Хасан

    4 2 Отговор
    Аз съм потомствен левскар и ми е болно че бяхме толкова близо до победата, но накрая завършихме наравно.

    Коментиран от #21

  • 16 Бай салам

    6 5 Отговор
    Сирака е целунал ръка на Гришата за "престижното " 3:3
  • 17 Мимчят

    5 1 Отговор
    Бих предложил,всеки които чете да си каже мнението,кой според него е най виновен в мача,че Левски не победи,а имаше реална възможност.Един вид анкета.Предварително благодаря на всички които ще се изкажат
  • 18 Ананимен

    5 1 Отговор
    Не знам за Горанов и Каргас, но Бусато трябва да го целувате цяла нощ. Толкова смешен вратар отдавна не е играл в ЦСКА.
  • 19 Той

    4 0 Отговор
    Черно тото .. толко очевадно 3:3 И 10 жълти картона по 5 на полувреме и по 1 дузпа за двата отбора хахахахаха смешна работа
  • 20 Сталинчо

    6 3 Отговор
    До кога това комунистическо недоразумение ЦСКА- Литекс-БКП , ще го търпим нито история, нито успехи - публика лумпени , партйни лидери(крадци),селяни ,турци , цигани-с две думи развъдник на COVID-19 и отровни съветски идеи-ЗАКРИВАЙ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мен

    2 1 Отговор
    Чичо Кокси се разхожда като Левски.