Last news in Fakti

22 Юни, 2020 06:43 1 907 0

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • реал сосиедат-
  • барелона-
  • футбол-
  • ла лига

"Кралете" се възползваха максимално от грешката на големия враг Барселона и снощи поведоха с две точки на Лео Меси и компания

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 2:1Реал (Мадрид) е новият лидер в испанския шампионат. "Кралете" се възползваха максимално от грешката на големия враг Барселона и снощи поведоха с две точки на Лео Меси и компания. Това стана факт, след като момчетата на Зинедин Зидан триумфираха при гостуването си на традиционно труден опонент като Реал Сосиедад с 2:1.

Първата част не предложи много интересни моменти, но второто полувреме стартира ударно. Винисиус спечели дузпа за "лос меренгес", която бе точно реализирана от Серхио Рамос. В 68-ата гол на домакините беше отменен поради засада, а 120 секунди по-късно Карим Бензема удвои за столичани. В края баските имаха лек порив в играта си и върнаха един гол чрез Мерино. За повече обаче "синьо-белите" нямаха както сили, така и необходимите положения.

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

До края на Примера дивисион остават още девет кръга.

Реал (Мадрид) демонстрира високите си амбиции в тази среща след само 180 секунди футбол. Винисиус получи пас по фланга, след което сътвори няколко финта и отсечен изстрел. Изпълнението му беше разочароващо и не принуди Ремиро да реагира по какъвто и да е начин.

Макар и Реал Сосиедад да беше отборът, демонстриращ предпазлив футбол, скандинавците в тима - Мартин Йодегард и Александър Исак пробваха своя късмет с изстрели от средна дистанция. В тях обаче нямаше необходимата точност.

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Реал (Мадрид) имаха претенции към главния съдия в 26-ата минута. Тогава Марсело навлезе мощно в полето на Сосиедад и след сблъсък с Оярзабал падна на тревата. Някои от играчите на гостите веднага поискаха дузпа от главния съдия, но той подмина ситуацията с красноречиво мълчание.

"Белия балет" дебнеше своя опонент за всякаква неточност и за селекцията на Зидан се откри отличен шанс за бърза контра в 33-ата. Феде Валверде спечели доста метри с топка в крака, след което продължи за Бензема. Карим направи едно залъгващо движение, след което стреля силно, но точно в обсега на намесилия се отлично Алекс Ремиро.

Винисиус напомни за себе си едва към края на полувремето. Техничарят "избухна" по фланга, разпилявайки, къде и с малко късмет, двама от бранителите на "синьо-белите". Латиноамериканецът обаче реши да стреля в близкия на Ремиро ъгъл и само видя неговата спокойна намеса.

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Втората част започна по възможно най-добрия начин за "кралете". Винисиус отново атакува по фланга и след като навлезе в полето на баските, балансът му бе нарушен от Диего Йоренте. Това беше достатъчно за съдията Фернандес да отсъди дузпа. С отговорната задача се нагърби Серхио Рамос, който прати Ремиро в обратния ъгъл за 0:1!

Малко след появяването си в игра, Аднан Янузай имаше своето пряко влияние върху мача на "Аноета". Белгиецът получи подаване от съотборник и отправи плътен шут извън наказателното поле, изненадал възможно най-неприятно неговия сънародник Куртоа. Радостта от гола обаче му бе отнета, след като се оказа, че неговият съотборник Микел Мерино се намира в засада.

И както често се случва в подобни ситуации, Реал (Мадрид) подсигури успеха си в този мач с втори гол. Карим Бензема се пребори за позиция в полето на "синьо-белите". Завъртя се елегантно и отправи удар по земя, през купа от хора, което не позволи и на Алекс Ремиро да се намеси адекватно. Домакините дълго оспорваха гола на французина, твърдейки че си е помогнал с ръка. След преразглеждане с ВАР обаче, попадение №2 за столичани бе зачетено.

Реал Мадрид поведе в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Баските отказаха да преклонят глава и се върнаха в мача с настъпването на 82-ата минута. Елустондо центрира меко отдясно. Появилият се таран Вилиян Жозе прикова вниманието на Милитао и Варан, като защитата на столичани забрави за включилия се на далечната греда Мерино. Халфът с №8 запази спокойствие и от удобна позиция, прати кълбото мощно под горната греда на Куртоа.

До края футболистите на Реал (Мадрид) основно бяха заети със съхраняването на своята преднина. Момчетата на Зизу удържаха нещото като финален натиск на "синьо-белите" и така официализираха възкачването си на върха в Ла Лига.

В следващия кръг на Реал (Мадрид) предстои наглед спокойно домакинство на Майорка. Реал Сосиедад отново ще има мач у дома - този път срещу Селта (Виго).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА