Last news in Fakti

25 Юни, 2020 15:01 1 728 1

Халфът на Майорка счупи 81-годишен рекорд на Примера дивисион

  • лука ромеро-
  • майорка-
  • футбол-
  • примера дивисион

Стана най-младият играч, участвал в мач от испанския елит

Халфът на Майорка счупи 81-годишен рекорд на Примера дивисион - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Майорка Лука Ромеро счупи 81-годишен рекорд на Примера дивисион и стана най-младият играч, участвал в мач от испанския елит. Тийнейджърът се появи в игра 83-ата минута на двубоя с Реал (Мадрид), в който „белият балет“ се наложи с 2:0.

В деня на срещата Ромеро беше на 15 години и 219 дни. Досегашният рекорд за най-млад играч в Примера се държеше от бившия играч на Селта Сансон, който дебютира при победата с 4:1 над Севиля на 31 декември 1939 г., когато е на 15 години и 255 дни.

Лука Ромеро е роден на 18 ноември 2004 г. в Дуранго (северната част на Мексико), където баща му Диего Адриан Ромеро по това време е играч на местния Алакранес. Младият футболист на Майорка може да избира да играе за националните отбори на Мексико и Аржентина. Към момента е участвал в мачове на представителния тим на Аржентина до 15 години и заради стила си на игра често е сравняван с Лионел Меси.

Също като звездата на Барса Ромеро е нисък, левичар, известен с контрола върху топката и добрия си дрибъл. Изключително съвпадение е, че дебютът на Лука Ромеро беше точно в деня на 33-ия рожден ден на Меси. Преди да премине в школата на Майорка през 2011 г. талантът кара проби в Барселона. Откакто е част от тима от Балеарските острови, халфът често получава похвали от специалистите и вече е привлякъл вниманието на редица европейски грандове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 0 Отговор
    Младият футболист на МаХорка може да избира да играе за националните отбори на Мексико и Аржентина. МА ,ДА! НАВСЯКЪДЕ ТАМ ГОВОРЯТ ИСПАНСКИ ЕЗИК.