Last news in Fakti

27 Юни, 2020 15:35 3 007 20

Екълстоун: В много случаи чернокожите са по-големи расисти от белите

  • бърни екълстоун-
  • расизъм-
  • люис хамилтън-
  • формула 1

От Формула 1 остро разкритикуваха мнението на британеца

Екълстоун: В много случаи чернокожите са по-големи расисти от белите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бърни Екълстоун коментира в началото на юни, че Люис Хамилтън е прав да повдигне темата за расизма, след като шесткратният световен шампион обвини Формула 1 и колегите си за липса на реакция след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, пише Clubs1.bg.

Впоследствие доста състезатели изразиха позиция по въпроса. Спортът пък организира инициатива, част от която ще са събития, посветени на борбата срещу расизма. Междувременно Бърни сподели поредното си мнение, този път пред CNN.

„Люис е специален.Той е много, много, много талантлив пилот, а изглежда е много талантлив и при изнасянето на речи. Последната му кампания е чудесна. Върши страхотна работа. Хората слушат личности като него – лесно разпознаваеми'', заяви Екълстоун.

„Комисията му обаче според мен няма да стори нищо лошо или добро за Формула 1. Просто ще накара хората да помислят кое е по-важно. А в много случаи чернокожите са по-големи расисти от белите“, каза Екълстоун

„Децата растат без да мислят за подобни неща. Според мен трябва да ги учат в училище. Цялото това бутане на статуи е абсолютна глупост. Трябваше да ги оставят. Да заведат децата от училище, да обяснят защо са там, какво са сторили тези хора и колко погрешно е било'', смята той.

Според Екълстоун проблемите, свързани с подетата от Хамилтън кампания, съществуват от дълго време, но във Формула 1 просто никой не се занимавал с тях.

„Защо някой не стори нещо преди две или три години? Твърде заети са да печелят състезания или да търсят спонсори, или нещо подобно'', отговори си сам на въпроса Бърни.

Тази вечер Формула 1 оповести официална позиция относно думите на Бърни Екълстоун. Изявлението гласи следното:

„Във време, когато е необходимо единство, за да се борим с расизма и неравенството, изцяло не сме съгласни с коментарите на Бърни Екълстоун, които нямат място нито във Формула 1, нито в обществото. Господин Екълстоун няма никаква роля във Формула 1, откакто напусна организацията през 2017 г. Титлата му Chairman Emeritus (почетен председател – б.р.) бе със срок, който изтече през януари 2020 г.“


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастия превзема света

    94 1 Отговор
    Така си е и не разбирам, защо трябва да се вика на черното - бяло ?!?
  • 2 В.В.П.

    68 3 Отговор
    Абсолютно си прав ънкл Ърни.... Всички сме равни...Има и бели и черни расисти...А който е продавал роби,,да се покайва...и да плаща...Откакто се пенсионира не гледам Ф1!!!, Лека...
  • 3 Kkk

    77 2 Отговор
    Вярно е черните са расисти
  • 4 Кочот

    65 0 Отговор
    Рано или късно и в България ще се случат тези бунтове на малцинствата с тъмен цвят на кожата.На белият човек ще му бъде вменено,че е виновен за всички несгоди на цветните.Те твърдят,че самото раждане на бяло дете е причина за т.н. Бяло превъзходство.Това е новият тренд на Либерал—фашистите.Веднъж опитаха с Арийското превъзходство а сега е ред на Черната сила.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    така е
  • 6 Gen Gurko

    48 1 Отговор
    Настъпва времето да се признае високо, че негри и бели заедно не могат и не трябва да живеят. Бота беше прав а и много други преди него. Да видят как в Африка грухат още зърно, както преди хиляда години и при това имат по 30 деца които не могат да изхранят, камо ли прилично образоват. И ще грухат още хиляда години, докато започнат да се самоизяждат. Ситуацията с вечно недоволния боклук стана нетърпима.
  • 7 БРАВО !

    43 0 Отговор
    Екълстоун: В много случаи чернокожите са по-големи расисти от белите"
    Истината в прав текст м/у очите на маймуните.
    Достатъчно е,че ви търпим негърската рап
    помия.
  • 8 щамов работник

    37 1 Отговор
    Така е,пич,прав си. Чернягите са по-големите расисти.
  • 9 Ваксина

    32 1 Отговор
    Нищо не става от негрите,ако не ги управляват бели. Единствено ЮАР беше нормална страна. Сега и тя е кочина.

    Коментиран от #15

  • 10 Бърни

    30 1 Отговор
    Който каже истината,веднага е нападнат...
  • 11 ПЕНКО

    12 6 Отговор
    РАСИЗМЪТ Е ИКОНОМИЧЕСКА ПРОДУКЦИЯ В КАПИТАЛИЗМА!!! А КАПИТАЛИЗМЪТ -НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ - ТОЙ Е ОБЩЕСТВО НА ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ !!!! ДАЛИ СЛУГИТЕ И РОБИТЕ СА БЕЛИ-ЖЪЛТИ ИЛИ ЧЕРНИ -И ЧЕРВЕНИ /МАЛКО НА СЕВЕРИ/ИЗБИТИ/ -МНОГО НА ЮГ -НЕИЗБИТИ / .... НЕ Е ОПРЕДЕЛЯЩО - " ДРУГ ДА МИ РАБОТИ -АЗ ДА СЕ ОПЛАКВАМ -ЛЕГНАЛ НА ХЪЛБОК " Е РАСИЗЪМ !?!?!?
  • 12 Некой си

    16 1 Отговор
    Евала
  • 13 ФАКТ

    22 2 Отговор
    Прав е човека .Защо никой в САЩ не говори за расистите- Черните пантери ?
  • 14 Кой68

    3 10 Отговор
    Какво е учудващото изречено от англичанин!Англия е рабовладелческа държава със своите колонии и търговия с роби в миналото.Та тя върху това е изградена като империя,а и да не забравя че и САЩ как и от кого е създадена...Лицемерието и подлоста са нормално нещо.
  • 15 Прохор

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксина":

    Беше за съжаление.Бих добавил и Родезия(сегашно Зимбабве),която сега е управлявана от черните орки.
  • 16 Митака

    11 0 Отговор
    Прав е!!!!!!!
  • 17 Идете на острова

    11 0 Отговор
    И излезте късно вечер сами някъде.... тогава ще разберете смисъла на думата расист
  • 18 Такива най ги обичам

    10 0 Отговор
    Тия тъмните са, като евреите. Срещу тях нищо нетяяа се казва. Дали са прави няма значение. Само суперлативи иначе си расист. Казваш истини, като тази че повечето престъпления ги извършват те, пак расист. Изводът е само ...горко на останалите
  • 19 Dimi

    2 0 Отговор
    Абсолютно Прав !
  • 20 ВВП

    2 0 Отговор
    Който сее ветрове ,жъне бури !!!