Last news in Fakti

28 Юни, 2020 11:25 1 857 23

Хамилтън нападна Екълстоун: Прави невежи и необразовани коментари

  • бърни екълстоун-
  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • расизъм

Ситуацията се изостря

Хамилтън нападна Екълстоун: Прави невежи и необразовани коментари - 1
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън отговори на коментара на Бърни Екълстоун, в който бившият шеф на Формула 1 заяви, че „в много случаи чернокожите са по-големи расисти от белите“, предаде Clubs1.bg.

89-годишният англичанин каза в интервю за CNN, че шесткратният световен шампион върши чудесна работа. Според Екълстоун обаче усилията на Хамилтън за промяна няма да донесат нищо на Формула 1. Пилотът нарече коментарите му „невежи и необразовани“ и допълни, че вече разбира защо в Гран при досега не се е случило нищо по отношение равенството на хората.

„По дяволите, дори не знам откъде да започна с това. Какво по… Толкова тъжно и разочароващо е да прочета тези коментари“, написа Хамилтън в Инстаграм

„Бърни е извън спорта и е от друго поколение, но точно това не е наред – невежи и необразовани коментари, които ни показват колко път имаме да изминем като общество преди да съществува реално равенство. Сега вече си обяснявам изцяло защо нищо не е било казвано или направено, за да стане спортът ни по-разнообразен или да се вземат мерки спрямо расистките прояви, на които съм бил подложен през кариерата си. Ако човек, управлявал спорта в продължение на десетилетия, не разбира дълбоко вкоренените проблеми, с които ние като чернокожи хора се справяме ежедневно, как може да се очаква подчинените му да са наясно. Всичко започва от върха.“

„Дошло е време за промяна. Няма да спра с усилията си за повече равни възможности за всички в спорта. За създаването на свят, в който се дава равен шанс на малцинствата. Ще продължа да използвам гласа си, за да представлявам онези, които нямат глас, за онези, които не са представени, за да им дам възможност в спорта ни.“

Хамилтън публикува снимка от предсезонните тестове в Испания през 2008 г. Тогава на трибуните се появиха няколко души с боядисани в черно лица, перуки и тениски с надпис „Семейство Хамилтън“.

„Помня това като че ли беше вчера“, допълни Люис. „Вредите, които подобни неща нанасят, са неприемливи'', написа още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шуши

    22 0 Отговор
    Да ама е б я л
  • 2 Ф 1

    35 4 Отговор
    Хамилтън е и веган, а както знаем те губят връзка с реалността !
  • 3 РЕАЛИСТ

    45 2 Отговор
    Абе, тоя Хамилтън краката на Екълстоун трябва да целува, че направи от едно некадърно черно момче пилот от Формула 1. Ако не беше черен , още в началото щяха да го изхвърлят след всички глупости , които сътвори. Винаги кара най добрата кола и всички го търпят, защото политиката е да се покаже, че и черните могат да управляват автомобил.
  • 4 Алооу

    29 2 Отговор
    Ти ли си по образован бее... к... няма да казвам какъв, че то всички изтрещяха вече... Май взе да си прескачаш сянката! Я си спомни кой ти е протежето и че без негова помощ нямаше да си това сега, ако и да имаш някъкав талант. Айде нема нужда.
  • 5 Порно

    42 2 Отговор
    Доказателство , че от черен благодарности не чакай.
  • 6 Белчо

    30 2 Отговор
    Има ли черен има проблем.А има ли черен изобретател или откривател?
  • 7 Ауууу

    24 5 Отговор
    Ами ти какво образование имаш бе...? ти ли си по образован от него? Може ли да говориш така за човек от елита на Ф-1.и като оставим това къде ти е уважението към възраста на този Човек? Ама май ти липсват първите 7год. А?? Номер 5-Прав си!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Gen Gurko

    8 1 Отговор
    Пардон, Екълстоун не му е измил г........
  • 10 Вуте

    21 2 Отговор
    Тоя с обецата на носа какво образование има? Гимназия! Браво!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Стою касапина

    18 2 Отговор
    Тоя вече става банален. Всъщност се опитва да се застрахова в случай,че не подобри рекорда на Шумахер,което не е изключено да стане. Това би било чудесно оправдание при положение, че кара най-добрия болид във Ф 1. А Мерцедес да вземат да му бият дуспата на тоя отворко и да вземат Фетел та белким погледаме нещо различно.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 2020

    16 2 Отговор
    Така или иначе,но бялата раса е и ще бъде във всичко на първо място.Това е по правилата.Негрите учат благодарение на белите.Обикновено негрите са мързеливи/тяхна родина е Африка/,не желаят да учат ,а в сащ трето поколение не работят и са на държавни помощи.Не зная до сега негър да е изобретил нещо , или да е направил откритие.
  • 15 Факт

    15 1 Отговор
    Джеймс Уотсън - съоткривател на ДНК с отнета Нобелова титла, защото открива и доказва физиологичните днк-причини за по ниският интелект на черните и средно по- малкото обем мозък.....Четете в Google. ??? Нещо по въпроса за темата табу ?
  • 16 То е ясно

    15 1 Отговор
    Неграта не са измислили и един пирон ! Ама ,претенций до Бога ! Кърлежи,които вегитират върху другите !
  • 17 Българин

    7 1 Отговор
    Ако не бяха нисша раса, защо те не откриха Америка и не я напълниха с бели роби ?
  • 18 Точно така

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Стою касапина":

    Откакто прецакаха Алонсо като използваха неговите настройки за този ммм.. не гледам Ф-1. От там тръгна раздора защото Алонсо не си даваше настройките и хам.... няколко кръга беше жив зян. И накрая Алонсо напусна. А шефът на Мерцедес/знаете кой/ е семеен приятел на сем. Хам.. И те така. Даже ми е противно да го коментирам!
  • 19 Бай Стою касапина

    6 1 Отговор
    До 18.Вероятно имаш предвид сезон 2007,когато двамата се състезават в Макларън. Алонсо изкара само една година заедно с патладжана и напусна. Тогава шампион стана Кими Райконен. А Хамилтън е втори. Интересно защо тогава черният не се оплакваше, че го репресират расистите?Отговорът е прост, защото никой не го е тормозил.А сега когато му порасна работата, взе да говори за расизъм. Типично, за такива като него дето винаги са били облагоденствани!

    Коментиран от #20

  • 20 Точно така

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Стою касапина":

    Кристално ясен си! ПАТЛАДЖАН! Уаа, направи ми денят и вечерта прекрасни! Ще пия тази вечер една мускатова ракия, мое производсво за твое здраве. Жив и здрав да си. Наистина почти от тогава не гледам Ф-1. А аз съм автомобилен състезател и 5 г. механик сервиз в националния отбор по автомобилизъм. Животът ми е преминал по пътищата на България и Европа.

    Коментиран от #21

  • 21 Бай Стою касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Точно така":

    Наздраве приятелю! И аз си наливам една домашна гроздова. Уважавам хора, които обичат моторните спортове, но обичат и ракийката. Между другото като ученик пробвах с мото крос, но не ми се получи. Тъп здравословен проблем ме отказа от този спорт. Оказа, че имам сенна хрема. Това е вид алергия, която те побърква. Три реда сополи и два реда сълзи. Очите сърбят, кихаш по сто пъти, въздухът не ти стига, а 45 минути плюс две обиколки и то два манша.По-късно открих ракийката, която притъпява симптомите на тази гадост, обаче не лекува. Ама това е друга работа. И пак наздраве, а ПАТЛАДЖАНА да се пърчи колкото иска. Все тая!

    Коментиран от #22

  • 22 Точно така

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Стою касапина":

    Браво! Обичам земните хора! А този келеш /дъщеря ми им казва папур, ако знаеш какво е/ще каже, че Барни е необразован? Това е върхът на безочието! Ама така е. Пази Боже сляпо да прогледа! Не напразно го е казал народа! Хайде жив и здрав, пък може и да се видим, ако е рекъл Господ!

    Коментиран от #23

  • 23 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Точно така":

    Представям си какво щеше да дрънка Хамилтън ако не беше многократен шампион във Ф1. Сега трябва явно да не гледат кой е бърз, ми кой е черен...