Last news in Fakti

27 Юни, 2020 23:22 2 436 3

Лудогорец разгроми Локомотив (Пловдив) преди важния финал за ''смърфовете''

  • ефбет лига-
  • лудогорец-
  • локомотив (пловдив)-
  • 6:1

Футболистите на Павел Върба се развихриха

Лудогорец разгроми Локомотив (Пловдив) преди важния финал за ''смърфовете'' - 1
Снимка: Спортал

Отборът на Лудогорец разгроми с 6:1 този на Локомотив (Пловдив) в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига и първи домакински мач.

''Орлите'' играха доста освободено, може би заради факта, че са предсрочни шампиони.

Още в първата минута гостите направиха грешка в защита, която доведе до корнер. След него последва центриране от Недялков, при което Моци бе оставен непокрит и отбеляза хладнокръвно с глава за 1:0.

В 8-ата минута Малонга се измъкна от защитата и стреля с десния крак по земя, но топката отиде далеч в аут.

В 14-ата минута Икоко центрира по брилянтен начин от десния фланг към Вандерсон, като за бразилеца нямаше друг вариант, освен да вкара 4-ия си гол от началото на сезона в efbet Лига.

6 минути след това Каули изведе в коридор Жоржиньо сам срещу Пиргов, но стражът скъси ъгъла и бившият играч на ЦСКА не успя да отбележи.

В 24-ата минута Чибота изведе Вандерсон зад защитата и сам срещу Пиргов, след което той покачи лесно на 3:0.

180 секунди по-късно Масоеро отклони в наказателното поле топката след корнер, но по недостатъчно добър начин, за да застраши вратата на разградчани.

В 37-ата минута Каули получи топката в наказателното поле и стреля. След рикошет в бранител топката отново се върна в него и при повторния опит шутът му намери близкия ъгъл на Пиргов - 4:0.

Първата част завърши при резултат 4:0, а втората стартира с опит на Локомотив (Пловдив) да направи загубата си по-почетна. В 55-ата минута "смърфовете" стигнаха до корнер. Момчил Цветанов центрира на първата греда, но защитата на разградчани се ориентира бързо и изчисти топката в безопасна зона.

В 68-ата минута Муслимович получи коженото кълбо при нахлуването си в наказателното поле и с мощен шут по диагонала разстреля Владислав Стоянов за 4:1.

5 минути след това Малонга пое по страхотен начин топката в наказателното поле, но вместо да стреля продължи напред и ъгълът му бе значително скъсен от Владислав Стоянов. В резултат на добрата работа на стража на Лудогорец ударът на Малонга излезе в аут.

В 75-ата минута Жоржиньо бе оставен непокрит в центъра на пеналтерията и от близко разстояние засече подаване отляво на влезлия минути преди това Тауата. Резултатът набъбна до 5:1 в полза на разградчани.

В 88-ата минута Тауата отново центрира остро от левия фланг, благодарение на което намери свободния Чибота, който завъртя топката с десния крак по страхотен начин и я прати в горния ляв ъгъл на Пиргов за крайното 6:1 в полза на Лудогорец.

Тежката загуба идва в доста неподходящ момент за Локомотив (Пловдив), тъй като само след няколко дни, в сряда (1 юли), на възпитаниците на Бруно Акрапович им предстои финал за Купата на България срещу отбора на ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    10 4 Отговор
    Затвориха голямата уста на Крушата. Очаквано.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    футбол имахме някога сега е бизнес
  • 3 кака Кина

    2 1 Отговор
    Ай шампиони, догодина десета то отсега да я дават ко чакат?!