27 Юни, 2020 19:10 1 748 0

Отборът на Любо Пенев с нова гросмайсторска победа

  • ефбет лига-
  • царско село-
  • витоша бистрица-
  • 1:0

Царско село победи и Витоша Бистрица с 1:0

Отборът на Царско село, воден от легендата на българския футбол - Любослав Пенев, постигна трети пореден шампионатен успех. ''Царете'' записаха минимална победа с 1:0 срещу Витоша Бистрица като гост в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата трябваше да се изиграе в петък, но бе отложена за събота заради съмнения за заразени с COVID-19 футболисти на бистричани. В крайна сметка пробите им се оказаха отрицателни.

Победата за хората на Любо Пенев донесе Мирослав Будинов, който реализира първото си попадения за тима, след като пристигна от тима на Ботев (Враца). А самата победа е втора поредна с гросмайсторското 1:0, след като в миналия кръг Царско село надделя със същия резултат при гостуването си на Етър. По-рано през сезона ''Царете'', в началото на този месец, спечелиха с 1:0 и срещу Ботев (Враца). 

Със спечелените три точки Царско село е втори в група ''A'' на втората осмица от таблицата. Витоша Бистрица остава с 6 точки.

Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 6-ата минута, когато Уесли Ната от Царско село стреля директно от пряк свободен удар, но прати топката на сантиметри над напречната греда.

''Царете'' бяха по-активният отбор през следващите минути, но така и не успяха повторно да застрашат вратата на Кръстев.

В 41-ата минута Витоша Бистрица пропусна своя шанс да излезе напред в резултата. Атанас Кабов центрира от пряк свободен удар, след което Венцислав Бонев успя да засече топката с глава на втора греда и я насочи към мрежата. Хулио Родригес обаче със сетни усилия съумя да изчисти от голлинията, а топката се отби от напречната греда преди да бъде уловена от вратаря на гостите.

Три минути след почивката удар с глава на Будинов премина над вратата. Секунди по-късно Уесли Ната също потърси гола, но и той не намери очертанията на вратата.

В 59-ата минута Гьонов изведе с дълго балонно подаване зад защитата на Витоша Мирослав Будинов, който овладя в противниковото наказателно поле, пребори се с Венцислав Бонев и с прецизен удар по земя направи резултата 1:0 в полза на Царско село. Това бе първият точен удар по посока вратата на Витоша от началото на срещата.

До края резултатът остана непроменен, като Царско село владееше топката и не даде шанс на своя противник да стигне до изравнителен гол.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА