29 Юни, 2020 23:27 1 664 1

Арда удари Ботев Пд в края

  • ефбет лига-
  • арда-
  • ботев (пловдив)-
  • 1:0

Гол на ''канарчетата'' бе несправедливо отменен

Арда удари Ботев Пд в края - 1
Кадър: Diema sport

Отборът на Арда Кърджали успя да излъже този на Ботев (Пловдив) в двубой от Група Б на плейофите в efbet Лига, печелейки с 1:0 в срещата, изиграна на стадион ''Локомотив'' в Пловдив.

Двубоят беше равностоен в по-голямата си част, но в крайна сметка умората в състава на гостите си оказа думата и с гол на Радослав Василев в 81-та минута момчетата на Николай Кирилов стигнаха до ценния успех.

Първият шанс в срещата дойде още в 4-ата минута. След изпълнение на ъглов удар от Тодор Неделев Джонатан Перейра се извиси най-високо и стреля с глава, но ударът му се заби в земята и профуча над вратата на Месут Юсуф. 

Седем минути по-късно дойде и първото положение за кърджалийци. Спас Делев получи на десния фланг, прехвърли топката на левия си крак и отправи много остро центриране към нападателя Радослав Василев. Последният не докосна топката, но въпреки всичко Янко Георгиев трябваше да се намеси, за да предотврати топката да влезе във вратата му. 

В 27-та минута дойде и най-спорното положение до момента в срещата. След чудесен удар отдалеч на Станислав Шопов топката срещна горната греда, преди да попадне на главата на Лъчезар Балтанов, който я вкара във вратата на домакините. Попадението беше отменено заради засада, но при повторенията се видя, че такава просто няма.

Няколко минути по-късно и домакините бяха близо до попадението. Спас Делев намери пространство пред наказателното поле на Ботев и нацели горната греда на вратата, пазена от Янко Георгиев. 

В самото начало на втората част дойде сериозно положение за символичните домакини. След бърза контраатака и грешка в състава на Ботев, Спас Делев имаше добра възможност, но беше блокиран от защитниците на Ботев току пред голлинията.

В 67-та минута звездата на гостите - Тодор Неделев, не беше далеч от сензационен гол.Той получи топката на около 30 метра от вратата на Юсуф и пробва топовен изстрел от място, който срещна горната греда на вратата на домакините. 

В следващите минути момчетата на Николай Киров затегнаха обръча около вратата на Янко Георгиев и в 81-ата минута логичното се случи. След късо изпълнение на ъглов удар Светослав Ковачев отправи коварно центриране в зоната пред Янко Георгиев, който не бе никак уверен, а от това се възползва нападателят на Арда Радослав Василев, забивайки топката във вратата на гостите за 1:0.

До края на срещата нови попадения не бяха отбелязани, като по този начин домакините се поздравиха с успеха, който ги доближи до заемането на първото място в Група Б от втората осмица в края на сезона. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитко

    0 0 Отговор
    Това ръководство на Ботев много напомня стила на Н. Гигов и Селския от Крумово. Жалко за този клуб, който не заслужава такива гаври.