Last news in Fakti

30 Юни, 2020 11:52 2 456 8

ЦСКА 1948 си смени емблемата!

  • цска 1948-
  • клубна емблема-
  • футбол-
  • емблема-
  • добрин гьонов

Тя символизира София, за да подчертаем връзката на нашия клуб със столицата

ЦСКА 1948 си смени емблемата! - 1

Новакът в efbet Лига ЦСКА 1948 смени клубната си емблема. До този момент клубът ползваше подобно лого на фалиралия през 2016 година ЦСКА, а в момента тази емблема се използва от клуба на стадион "Българска армия".

Припомняме, че фирмата „Ред енимълс” спечели търга за емблемата на ЦСКА, плащайки сумата от 8 млн. лева и заведе дело срещу ЦСКА 1948 за неправомерно ползване.

Изпълнителният директор на „червените” Добрин Гьонов сподели, че клубът предприема този ход, за да се избегне „напрежение” и „да се разграничи клубът от другия с такова име”.

Гьонов говори на пресконференцията, на която бяха представени новите екипи на ЦСКА.

"Освен новите екипи, бихме искали да ви представим и новата емблема, с която ознаменуваме завръщането в елита на българския футбол. Тя символизира София, за да подчертаем връзката на нашия клуб със столицата. Причините за новата емблема са две. Преди всичко искаме да подчертаем връзката на клуба със София. Знаете, че през 2016 година отборът на ЦСКА фалира, той бе създаден на жълтите павета, във Военния клуб. През 2016 година нашият клуб бе създаден на същото място. Искахме да засилим тази връзка предвид завръщането ни в най-високото ниво на българския футбол”, коментира Гьонов.

Втората причина поради, която взехме решение да променим нашата емблема е, че искаме да се разграничим от другия отбор в елита, който в момента се казва ЦСКА-София, но допреди 2016 година се именуваше по друг начин. Искаме да се разграничим тотално. Знаете, че ние имаме различни виждания и философии”, каза още шефът на ЦСКА 1948.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ziko

    3 4 Отговор
    Тъй като в момента абревиатурата ЦСКА не значи нищо предлагам новака да се казва Централен Спортен Клуб Атлетик. Така феновете пак ще скандират ЦЕСЕКА а ще има и препратка с историята преди 1944 и от другото ЦСКА не могат да имат никакви претенции

    Коментиран от #7

  • 2 Бате Боби

    11 7 Отговор
    Не само емблемата а и името трябва да смени
  • 3 Диаболо

    11 0 Отговор
    Направо Цека.
  • 4 Само ЛЕВСКИ

    9 7 Отговор
    Аз съм левскар ама въобще не е приятно да се гаврите с отбора от който са излезли Стойков и Бербатов................... Защото това е ЦСКА А НЕ ЛИТЕКС ИЛИ ЛОВЕЧ
  • 5 Синю сърдце

    3 6 Отговор
    Щом се казва ЦСКА значи е боб чорба
  • 6 Абе

    5 1 Отговор
    Каквъв централен, какъв спорт, каква АРМИЯ ?!
  • 7 ВЕНО

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ziko":

    От много време съм си го мислил и аз това , дори може и да стане АС 23 или ЦДНА , така ще се отиде към корените на военния отбор !
  • 8 Чорбар

    1 1 Отговор
    За мене това не е ЦСКА !
    Има един отбор с това име но не е този !