Last news in Fakti

8 Юли, 2020 12:49 2 252 1

Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1

  • фернандо алонсо-
  • формула 1-
  • renault

Подписва до часове с Renault

Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС


Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се завърне в спорта следващия сезон и ще бъде част от тима на Renault. Информацията е на ББС, според които 38-годишният Алонсо е подписал договор с бившия му тим и до часове той ще бъде официално обявен.

В Renault има свободнo място за пилот, тъй като Даниел Рикардо ще премине в Макларън през следващата година. Така Алонсо ще се върне в отбора, с който спечели световните си титли през 2005 и 2006 година, и ще си партнира с Естебан Окон.

За последно Фернандо се състезава във Формула 1 за Макларън през 2018 година, след което напусна Формула 1 и участва в различни надпревари като Инди 500, „24-те часа на Льо Ман“ и Рали Дакар.

Връщането на Алонсо допълнително намалява възможностите пред Себастиан Фетел, който напуска Ферари в края на сезона и има опасност да остане без отбор. Четирикратният световен шампион заяви вчера, че бъдещето му засега остава отворено.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    0 7 Отговор
    Идеално- за 1г. да влиза във форма и после да отива при Черньо в Мерцедес, че Ботас е жалка картинка...