Last news in Fakti

9 Юли, 2020 22:13 1 426 2

14 години от "онази" глава на Зидан и радостта на Италия

  • италия-
  • футбол-
  • франция-
  • зинедин зидан-
  • марко матераци

Това е четвъртата титла за страната на "Ботуша"

14 години от "онази" глава на Зидан и радостта на Италия  - 1

Нека си припомним какво се случи в онази вечер. Датата е днешната - девети юли, но преди цели 14 години. Залогът е световната купа. 69 хиляди души са на Олимпийския стадион в Берлин. Зидан открива за Франция. Матераци изравнява за "Скуадра Адзура". 

Мачът тече, а резултатът е равен. Тогава отбелязалият гол за Италия дърпа "Зизу" за блузата. Френският капитан шеговито го пита дали иска фланелката му. Но отговорът на италианеца е съвсем различен - той казва, че би предпочел сестрата му. 

И всички знаем за последвалата глава и съответно изгонване на французина. Мачът приключва с дузпи, които Италия печели с 5 на 3. Това е четвъртата титла за страната на "Ботуша".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котков

    5 1 Отговор
    Помня го като да е било вчера. Гнусна жабарска провокация, довела до изгонването на Гения.
  • 2 Johansson

    3 2 Отговор
    Жабарите искараха късвет тогава но съдбата си го връща. Сега са обречени вечно да се провалят.