11 Юли, 2020 10:40 1 599 0

Реал Мадрид направи още една крачка към титлата в Испания

  • ла лига-
  • реал мадрид-
  • алавес-
  • 2:0

Възпитаниците на Зинедин Зидан надделяха над отбора на Алавес

Реал Мадрид направи още една крачка към титлата в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Реал Мадрид постигна нова ключова победа по пътя си към спечелването на титлата в Ла Лига, надделявайки с 2:0 при домакинството на Алавес в последен мач от 35-тия кръг на Примера Дивисион.

Карим Бензема откри резултата в 11-та минута от дузпа, а крайното 2:0 оформи Марко Асенсио 50-ата минута на срещата.

Само три минути след първия съдийски сигнал гостите бяха на сантиметри от това да поведат в резултата. След центриране в наказателното поле стрелецът Хоселу се извиси най-високо в наказателното поле, за да засече топката в горната греда на вратата на Тибо Куртоа. 

Момчетата на Зинедин Зидан обаче намериха ритъма си и с първото си сериозно положение в мача стигнаха до попадение. Левият бек Ферлан Менди беше спрян непозволено в противниковото наказателно поле от защитник на Алавес, което принуди главния съдия да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Карим Бензема, който не остави шансове на Роберто Хименес - 1:0 за ''Кралете''.

Само две минути по-късно Тони Кроос опита късмета си от границата на наказателното поле, но шутът му мина малко над горната греда на вратата на гостуващия тим. 

В 26-ата минута гостите отново застрашиха вратата на своите домакини. Крилото Оливър Бърк беше намерен на границата на наказателното поле, след което шотландецът опита своя мерник, но Куртоа се намеси подобаващо, за да избие в ъглов удар. 

В 36-ата минута дойде ново голямо положение за състава на Алавес. Хоселу отново получи хубав извеждащ пас в наказателното поле, но ударът му премина доста встрани от вратата на Реал. 

Само 5 минути след началото на второто полувреме момчетата на Зинедин Зидан нанесоха втори тежък удар по амбициите на Алавес. След извеждащ пас Карим Бензема излезе сам срещу стража Хименес, но вместо да завърши, той намери Марко Асенсио, който необезпокоявано покачи резултата на 2:0. Голът първоначално бе отменен заради засада на Бензема, но след намеса на ВАР се видя, че французинът е на една линия с последния бранител на гостите и попадението беше зачетено. 

Десет минути по-късно Реал имаше нови шансове, за да направят резултата класически. Първо Карим Бензема опита късмета си, но ударът му беше париран от Хименес. След това изстрел на младия Родриго също бе отразен от стража на гостуващия тим. 

В 62-та минута Хоселу отново се озова на стрелкова позиция, след като получи дълъг пас зад защитата на мадридчани, но Куртоа отново развенча неговите усилия.

Нови попадения до края на срещата не паднаха, като по този начин трите точки бяха грабнати от играчите на Зидан. Така Реал събра актив от 80 точки, с 4 пред Барселона при само 3 оставащи кръга до края на първенството.

Алавес, от своя страна, продължава да е сериозно застрашен от изпадане, намирайки се само на 3 точки над опасната зона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА