Last news in Fakti

17 Юли, 2020 08:07 1 968 6

Христо Стоичков е №5 във вечната ранглиста на левите крила в световния футбол

  • христо стоичков-
  • футбол

Пред него са единствено Кристиано Роналдо, бразилците Роналдиньо и Ривелиньо

Христо Стоичков е №5 във вечната ранглиста на левите крила в световния футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков е №5 във вечната ранглиста на левите крила в световния футбол, обяви специализираният сайт 90min.com.

Пред него са единствено Кристиано Роналдо, бразилците Роналдиньо и Ривелиньо, както и старото крило на “Барселона” Луис Суарес, който е носител на “Златната топка” за 1960 г., а не сегашният нападател на каталунците.

След Стоичков са наредени легендата на “Реал” (Мадрид) Франсиско Хенто, Павел Недвед, Франк Рибери, Райън Гигс и починалият неотдавна холандец Роб Ренсенбринг.

“Името му се произнася трудно, а на всичко отгоре не бе от най-приятните съперници на терена. Избухлив, агресивен и комбинативен, създаваше страх в съперника”, пише за Стоичков в класацията.

“Това не е всичко разбира се, защото той трябваше да е нещо повече, за да е петото ляво крило в историята. Но бъдете сигурни, мястото му е точно това.

Част от прекрасния отбор на Йохан Кройф в “Барселона” в началото на 90-те години на миналия век, българинът направи невероятен тандем с Ромарио и вкара 107 гола само в 214 мача по време на първия си престой в Каталуня. Неговите подвизи на световното първенство през 1994 година му донесоха и “Златна топка”. А и до днес е невероятен любимец на всички фенове на “Барса”, завършва статията за българина.

В свое интервю за латиноамериканска медия Стоичков признава, че просто ни е свършил бензинът в САЩ. “Отидохме за победа, а стигнахме до 1/2-финал. И натам просто нямахме сили”, обясни Камата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айнц цу цвайн

    15 1 Отговор
    Обаче по благопожелания към майки и лели на съдиите е номер 1.
  • 2 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор
    Как може да го слагат в една класация с тия джендърчета, като иэключим Суарес, ум не ми го побира!?🤔

    Коментиран от #4

  • 3 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Хасанчо, беэпеперудникът ми е махнал эабраната эа постване!
  • 4 Хри

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зайко Байко многознайко":

    Г-н Многознайко, прочети заглавието на статията във вечната класация това означава играчи от различни години и поколения. Не се учудвай, а се зарадвай поне малко стига само злоба и омраза. Ако помниш лятото на 1994 ще се усмихваш доволно, но ако не го помниш попитай някой по-възрастен да ти разкаже, също така има и клипове от тогава в youtube.
  • 5 смях

    3 0 Отговор
    Стоичков може да е там само за периода след 1990. Смешно е. Той нямаше дрибъл. Не беше типично крило. Изскачаше в коридор и това, нищо друго не владееше. Нямаше финтове, не можеше да премине с дрибъл защитниците, освобождаваше се от топката, като подаваше назад. Никакво крило не е бил. Играеше с №8, но пък за халф изобщо не ставаше. Беше нещо средно между халф и крило, което си едно нищо. Изкараха го по голям от Блохин. Вижте го в Парма. Не можеше да премине нито 1 защитник.
  • 6 1234

    2 0 Отговор
    Стоичков ако не беше хулиганче, никой нямаше да го помни. Вкарал 100 гола в кариерата си и го изкараха чудо невиждано. Тези които са правили класацията виждали ли са истински крила като Джордж Бест и Джаич, и тогава да правят класации.