18 Юли, 2020 07:09 1 956 1

Монтана се завърна в елита след бой над Дунав (ВИДЕО)

  • дунав русе-
  • монтана-
  • футбол

Разбиха русенци с 4:1 Дунав

Монтана се завърна в елита след бой над Дунав (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС


Монтана се завърна в елита. Тимът разби с 4:1 Дунав в бараж за място в елита през следващия сезон. Срещата се игра на стадион "Славия" в София. 

Головете за категоричния успех на тима на Венци Иванов вкараха Владимир Айтов (28), Тони Тасев (43), Николай Минков (68) и Атанас Илиев (82). За "драконите" се разписа Фернандо Кавалканте в края на мача.

Така Монтана се завръща в елита след тригодишно отсъствие. В същото време Дунав след четири години в Първа лига и куп финансови проблеми в последно време изпадна.

Първата добра възможност за гол дойде в 14-ата минута. Тогава след центриране на Юлиян Ненов вратарят Марин Орлинов пресече топката, но тя попадна на крака на Ивайло Лазаров, който обаче не успя да я насочи във вратата и стражът на Монтана се върна, за да се намеси решително.

Последваха два удара на Балджийски. Първият бе спасен от Макенджиев, а вторият премина над вратата. 

Монтана откри резултата в 28-ата минута. Тогава при едно центриране на Тони Тасев от пряк свободен удар Владимир Айтов засече с глава топката във вратата. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след консултация между страничния и главния съдия Георги Кабаков голът правилно бе зачетен.

Четири минути по-късно Дунав можеше да изравни. Долапчиев получи отличен пас зад отбраната на Монтана. Нападателят напредна и нанесе удар, който премина покрай вратата. 

В 43-ата минута Монтана стигна до втори гол. Николай Цветков с отличен пас изведе Тони Тасев зад защитата. Фланговият нападател преодоля вратаря и насочи топката във вратата за 0:2. 

Първата по-интересна ситуация през втората част бе създадена от "драконите". В 62-ата минута Орлинов успя да изпревари Щерев, който не успя да се възползва от центриране на Милчев. 

Шест минути след това интригата приключи. Цветков намери Николай Минков пред наказателното поле. Крилото с мощен удар от около 20 метра не остави шансове на Макенджиев за 0:3. 

Дунав можеше да се върне в мача в 76-ата минута. Тогава Русанов проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Кавалканте от няколко метра с глава прати топката покрай целта. 

В 82-ата минута Монтана вкара четвърти гол. Валери Христов направи хубав рейд отдясно и центрира на далечната греда, където Атанас Илиев с глава се разписа за 0:4.

Малко след това Дунав все пак върна един гол. Ненов центрира от корнер, а Кавалканте успя да засече топката от въздуха за 1:4.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен боклук

    8 1 Отговор
    Българският футбол е пълна трагедия. Добре, че не го гледам - щях да плача непрекъснато.