18 Юли, 2020 17:07 1 197 0

Стоук Сити отряза Брентфорд за Висшата лига (ВИДЕО)

  • стоук сити-
  • брентфорд-
  • футбол-
  • висша лига-
  • чемпиъншип

По този начин „пчеличките“ пропуснаха отлична възможност да атакуват второто място, което дава директна промоция за Висшата лига

Стоук Сити отряза Брентфорд за Висшата лига (ВИДЕО) - 1

Стоук Сити победи с 1:0 Брентфорд в мач от 45-ия предпоследен кръг на Чемпиъншип. По този начин „пчеличките“ пропуснаха отлична възможност да атакуват второто място, което дава директна промоция за Висшата лига. С успеха си домакините успяха да се спасят от изпадане в Лига 1.

Първата възможност за гол се откри в 17-ата минута. Бенрама и Уоткинс комбинираха отлично, след което последният центрира на задната греда, където Брайън Мбуемо стреля с глава, но Адам Дейвис се намеси решително и изби.

Пред Брентфорд се откри нова добра възможност да реализира, но ударът на Оли Уоткинс не попадна в целта след добро центриране на Матиас Йенсен.

В 27-ата минута Сам Воукс можеше да реализира, но изстрелът му премина над гредата. В този период притежанието на топката често се сменяше и головите положения пред една от двете врати липсваха.

В 38-ата минута Стоук Сити откри резултата. Сам Клукъс нанесе плътен удар от границата на наказателното поле, след което Давид Рая изби, но топката остана в опасна близост до вратата му и притичалият Лий Грегъри отблизо отбеляза.

Втората част започна отново с отлична възможност за домакините. Сам Клукъс стреля с глава в наказателното поле, след което топката премина в близост от десния страничен стълб.

След това нещата на терена се промениха и „пчеличките“ притиснаха домакините. В 57-ата минута Брентфорд отговори. „Пчеличките“ имаха отлична възможност да възстановят равенството, но удар на Брайън Мбуемо не намери целта. Нападателят стреля на два метра от вратата покрай левия страничен стълб.

Малко по-късно влезлият след почивката Емилиано отправи топовен изстрел от границата на наказателното поле, но Адам Дейвис внимаваше и изби в ъглов удар.

Брентфорд продължи да притиска Стоук в собствената му половина и Бенрама опита късмета си, но ударът му премина над вратата.

В заключителните минути на срещата Сержи Канос опита с диагонален удар да преодолее Адам Дейвис, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Дълбоко в добавеното време централният защитник на „пчеличките“ Итаън Пинок отправи силен удар, но отново Дейвис изби решително в ъглов удар.

Това бе и последното по-сериозно действие на терена и Брентфорд пропусна отлична възможност да се затвърди на втората позиция, от което се възползва Уест Бромич. „Дроздовете“ ще имат отличната възможност да спечелят директна промоция за Висшата лига в последния кръг, когато са домакин на КПР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА