19 Юли, 2020 18:26 2 028 1

Хамилтън спечели 3-ия кръг от световния шампионат във Формула 1

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • гранд при

Това е и негова 8-а победа на тази писта

Хамилтън спечели 3-ия кръг от световния шампионат във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Пилотът на Mercedes Люис Хамилтън спечели 3-ия кръг от световния шампионат във Формула 1 за Гран При на Унгария на пистата "Хунгароринг". Това е и негова 8-а победа на тази писта.

Той стартира от първа позиция и запази първото място до края на надпреварата. Втори се нареди пилотът на Red bull Макс Ферстапен, а трети завърши Валтери Ботас.

Състезанието е от 70 обиколки.

Очакванията бяха около 20-ата обиколка да завали, което вероятно щеше да промени развитието на надпреварата, но дъждът се размина.

На старта отлично потегли Хамилтън, докато Ботас потъна занад в класирането, а Льоклер съумя да напредне.Втори излезе Строл, а трети Ферстапен в рамките на първите 3 обиколки от надпреварата. Част от пилотите влязоха да сменят гуми още в началната фаза на състезанието.

В 6-ата обиколка Макс Ферстапен с Red bull даде най-добро време за обиколка - 1:23.730 минути. Това време не се запази дълго, като беше подобрено от Люис Хамилтън с време от 1:22.130 минути в 11-ата обиколка. Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер се оплака от меките гуми, с които караше в момента. Малко след това отново британецът даде най-добро време от 1:21.522 минути. Очакванията бяха за дъжд, който да започне да вали след около 10-ина минути.

Хамилтън продължи да прави най-бързи обиколки, като отново даде най-добро време от 1:21.436 минути в 17-ата обиколка на надпреварата. В същата тази обиколка Пиер Гасли приключи състезанието, тъй като двигателят му не издържа.

Пилотите на Ferrari водеха люта битка един срещу друг за 8-ото място като Фетел съумя мъжки да изпревари съотборника си Льоклер в 20-ата обиколка. Класирането в тази обиколка беше Хамилтън, Ферстапен, Строл, Ботас, Магнусен и Грожан в топ 6. 

В 29-ата обиколка Льоклер с Ferrari опита да се пребори за 14-ото място с Ландо Норис, но така и не съумя да го стори. Люис Хамилтън направи поредната си най-бърза обиколка, а разликата му с втория Ферстапен беше повече ог 10 секунди.

Дойде време и на Себастиан Фетел да даде най-доброто време, след като влезе в бокса и смени гумите - 1:20.734 минути. Валтери Ботас с Mercedes подобри времего в 37-ата обиколка и даде време - 1:20.128 минути, а последва и още по-добро време - 1:19.656 минути.

В 40-ата обиколка разликата между Хамилтън и втория Ферстапен беше над 19 секунди. Трети вървеше Ботас, 4-ти Строл, 5-ти Рикиардо, а 6-ти Сайнс. Ботас започна да намалява разликата с Ферстапен, а пилотът на Mercedes правеше всичко възможно да заеме второто място. Последва влизане на Ботас в бокса, което временно запази второто място за пилота на Red bull. След излизането си на пистата Ботас направи най-бърза обиколка в рамките на 1:17.913 минути. 

Класирането в 54-ата обиколка беше следното Хамилтън, Ферстапен, Ботас, Строл, Фетел, Албън в топ 6. В 62-ата обиколка Сайнс съумя в много мъжка битка да изпревари Льоклер за 10-ото място с елегантна маневра.

В последните обиколки Албън съумя да изпревари Себастиан Фетел, за да заеме 5-ото място в класирането, а отзад натискаше Серхио Перес, който вървеше 7-ти. Ботас притискаше Ферстапен в последните 3 обиколки в битка за второто място, но нидерландецът съумя да го запази. Ето и класирането в края на надпреварата - Хамилтън, Ферстапен, Ботас, Строл, Албън, Фетел, Перес, Рикиардо, Магнусен, Сайнс, Льоклер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва да вземат Verstapen

    4 2 Отговор
    във Ferrari.
    Трябва да сменят щаба на Ferrari дето им прави стратегиите, много са зле.
    И да мислят за друг втори пилот, този Lecler е слаба психика като батко си Vettel.