Last news in Fakti

19 Юли, 2020 20:01 2 136 0

Барселона разпиля Алавес с 5:0, Меси постави рекорд и посяга към нов

  • барселона-
  • алавес-
  • футбол-
  • ла лига

Лионел Меси отбеляза два гола за Барса (34 и 57) и се отличи с асистенция

Барселона разпиля Алавес с 5:0, Меси постави рекорд и посяга към нов - 1
Снимка: БГНЕС

Детронираният шампион Барселона изпрати Ла Лига с победа с 5:0 като гост на Алавес в среща от последния кръг. Мачът беше протоколен, тъй като Реал Мадрид стана шампион в четвъртък, а баските се спасиха и на теория същата вечер. Лионел Меси отбеляза два гола за Барса (34 и 57) и се отличи с асистенция. Ла Пулга подобри рекорда на Чави Ернандес за асистенции в един сезон, добавяйки голов пас номер 21. Аржентинецът събра 25 попадения и се доближи до своя приз “Пичичи” номер 7, който ще е рекорден за Ла Лига. Статистиката отчете също, че Лео вече има общо 1000 голове и асистенции в професионалната си кариера - 703 попадения и 297 асистенции.

Барселона разпиля Алавес с 5:0, Меси постави рекорд и посяга към нов
Снимка: БГНЕС

Наставникът на “лос кулес” Кике Сетиен пусна Нето на вратата, а Араухо замени Жерард Пике. Лионел Меси, Луис Суарес и Ансу Фати ще действат в атака. Рики Пуч отново заема място в средата на терена.

Срещата на “Мендисороса” започна с хубав шут на Рики Пуч. Рики Пуч изстреля топката с плътен удар от 25 метра, при който кълбото се отби от напречната греда. В осмата минута играещият като десен бек днес Сержи Роберто подаде по земя към Меси, който изскочи зад защитата, но не успя да укроти топката при чудесни изгледи за попадение.

Барселона разпиля Алавес с 5:0, Меси постави рекорд и посяга към нов
Снимка: БГНЕС

В 12-ата минута и Артуро Видал прати топката в гредата. Чилиецът шутира от малък ъгъл и сантиметри не му достигнаха за гол. В 16-ата Меси завъртя кълбото от 22 метра и то се удари от външната страна на далечната греда. Стотина секунди по-късно Луис Суарес изскочи на стрелкова позиция, ала намери ръцете на вратаря Роберто Хименес.

В 24-ата минута Меси центрира отдясно, Ансу Фати изпревари защитник и насочи от въздуха от шест метра. Вратарят нямаше време за реакция и топката влезе в мрежата. Това беше асистенция номер 21 за Лео през сезона в Ла Лига, което е нов рекорд в историята на испанския футбол. В 27-ата Луис Суарес беше изведен зад защитата, но ударът му не беше достатъчно прецизен и вратарят спаси с крак.

В 34-ата Рики Пуч подаде към Меси в наказателното поле, а Ла Пулга с лекота финтира вратаря и насочи в мрежата. Това беше попадение номер 24 за аржентинеца в Лигата. В 44-ата Меси подаде към Жорди Алба, който асистира на Луис Суарес за 0:3. Уругваецът насочи фронтално и матира вратаря на баските.
Второто полувреме започна с шанс пред домакините. Топката беше прехвърлена към Пере Понс, който не успя да уцели топката от кристална позиция фронтално срещу вратаря Нето. В 50-ата минута Клеман Лангле напусна принудително и Артуро Видал застана като централен бранител. В 57-ата Рики Пуч изведе появилия се в игра Нелсон Семедо. Португалецът вкара, залагайки на прая удар - 0:4.

В 75-ата Лео Меси наниза гол номер 25. Топката беше центрирана отляво, Суарес се размина с нея и аржентинецът я насочи в левия ъгъл на вратаря.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА