Last news in Fakti

19 Юли, 2020 19:02 1 360 1

Борнемут загуби най-важния си мач

  • борнемут-
  • висша лига-
  • футбол-
  • саутхемптън

Само чудо може да спаси "черешките"

Борнемут загуби най-важния си мач - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Борнемут допусна поражение с 0:2 от Саутхемптън у дома и до голяма степен се прости с надеждите си за оцеляване във Висшата лига. „Черешките” имаха нужда от задължителна победа, за да запазят шансовете си за спасение, но по всичко изглежда, че това няма да се случи.

Тимът на Еди Хау се намира на предпоследното място в Премиърлийг кръг преди края, докато Уотфорд, който заема първата позиция над чертата е с мач по-малко и три точки повече.

В последния си мач Борнемут гостува на Евертън, докато Уотфорд има последователни двубои срещу Манчестър Сити и Арсенал.

Първите няколко минути на „Вайталити” определено бяха в полза на гостите от Саутхемптън, които успяха да упражнят сериозен териотриален натиск. Постепенно обаче, футболистите на мениджъра Еди Хау съумяха да  изравнят играта и на свой ред да пренесат играта в половината на своя противник. Домакините бяха много близо до попадение още в 10-ата минута, когато Лойд Кели пробва късмета си с удар от дистанция, но топката рикошира в крак на противник и излезе в корнер на сантиметри от страничния стълб. След разиграването от ъгловия удар Жуниор Станислас центрира много добре отляво, Калъм Уилсън успя да намери позиция и да стреля с глава, но над вратата.

В следващите минути играта се пренесе предимно в центъра на терена, като футболистите на двата тима трудно стигаха до чисти голови ситуации пред двамата вратари.

В 28-ата минута Саутхемптън все пак успя да застраши вратата на своя противник чрез Джеймс Уорд-Праус. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Праус стреля с глава, но право в ръцете на вратаря.

Отговорът на домакините дойде минута по-късно, когато Джошуа Кинг проби много добре отдясно и направи прострелно центриране по земя, но Кайл Уокър-Питърс бе на мястото си изчисти пред погледа на футболист на Борнемут.

Шест минути преди почивката Нейтън Редмнънд стреля много добре от въздуха, след като топката бе избита след центриране от корнер, но силният му шут попадна право в обсега на вратаря Аарън Рамсдейл, който улови.

Нищо обаче не помогна на вратаря на домакините в 41-ата минута, когато Дани Ингс откри за гостите. Нападателят получи на границата на наказателното поле, нагласи топката на десния си крак и стреля много технично в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0 в полза на „светците”. Това бе 21-ви гол за Ингс във всички турнири през сезона.

Втората част отново започна по-добре за гостите от Саутхемптън. “Светците” се опитаха рано-рано да решат всичко в своя полза, вкарвайки втори гол, но късметът бе на страната на гостите. В 57-ата минута Гостите стигнаха до дузпа, която бе отсъдена с помощта на ВАР. След изпълнение на корнер и удар с глава към вратата на домакините, резервата Хари Уилсън гра с ръка и реферът Крейг Поусън нямаше друго решение, освен да посочи бялата точка.

Зад топката застана голмайсторът на Саутхемптън Дани Ингс, който обаче този път стреля доста несериозно и Аарън Рамсдейл спаси.

Осем минути преди края на срещата Саутхемтън направи нов непростим пропуск, този път чрез Нейтън Редмънд. Той бе изведен очи в очи с вратаря Рамсдейл, но и той по подобие на Дани Ингс, не успя да преодолее стража.

В заключителните моменти на мача домакините пробваха хаотичен натиск, с който успяха да стигнат до попадение в продължението на срещата, но то бе отменено заради засада. Положението бе прегледано с ВАР, който ясно показа, че Калъм Уилсън е зад отбраната на гостите и реферът Крейг Поусън.

След отмененото попадение Борнемут тотално свали гарда и буквално в последните секунди инкасира второ попадение, което подпечата победата на гостите. Точен за „светците” бе Че Адамс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    0 0 Отговор
    В Англия стават чудеса. Те на Уотфорд мачовете сигурно са много лесни.