Last news in Fakti

22 Юли, 2020 11:02 2 497 1

21-годишният вратар на Милан задмина легендарния Буфон

  • джанлуиджи донарума-
  • милан-
  • футбол-
  • серия а-
  • джанлуиджи буфон

Мачът със Сасуоло стана за него №200 с фланелката на "росонерите"

21-годишният вратар на Милан задмина легендарния Буфон - 1

Ватарят на Милан Джанлуиджи Донарума излезе титуляр в двубоя от 35-и кръг на Серия А срещу Сасуоло, който стана за него №200 с фланелката на "росонерите".

Тази летва младият страж покори на възраст 21 години и 146 дни.

Донарума по този начин надмина показателите на вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон, който на същата възраст е изиграл само 134 мача.

Донарума дебютира в състава на Милан през 2015 г. на възраст 16 години. Оттогава изигра 172 срещи в Серия А. За националния отбор на Италия е провел 9 мача, в които не е допуснал гол в нито една среща в пет двубоя, а в останалите четири е извадили четири пъти топката от мрежата си. Милан снощи победи Сасуоло с 2:1 като гост и се изкачи на пето място в таблицата. Отборът на Стефано Пиоли има една точка повече от шестия Рома. В другия снощен двубой Аталанта се наложи над Болоня с 1:0. Тимът от Бергамо е втори в класирането с 6 точки по-малко от лидера Ювентус, който е изиграл един мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Браво на младия господин