Last news in Fakti

24 Юли, 2020 13:53 2 166 1

Ново 20 за Олимпиадата в Токио

  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • токио-
  • 2021

Ще се проведе, но може би без зрители

Ново 20 за Олимпиадата в Токио - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международният олимпийски комитет обмисля Олимпийските игри в Токио догодина да се състоят, но без зрители, за да се гарантира безопасността на фона на пандемията от коронавирус. Това съобщи Томас Бах, президент на МОК, в интервю за телевизионния канал NHK, предаде boec.bg.

„Трябва да подготвим различни сценарии за провеждането на Игрите. Никой не иска те да преминат без зрители. Ние обаче сме готови да предприемем необходимите мерки за провеждане на Олимпийските игри в безопасна среда“, заяви Бах.

Според него ситуацията с подготовката на спортистите в контекста на пандемията е „изключително сериозна“, тъй като те не знаят кога ще се подновят състезанията и в кой момент трябва да достигнат върхова форма.

Припомняме, че Олимпийските игри в Токио трябваше да се състоят това лято от 24 юли до 9 август, но заради пандемията от коронавирус, обхванала целия свят, Игрите бяха отложени за първи път в своята история. Те трябва да се проведат между 23 юли и 8 август 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 0 Отговор
    Най добре японците изобщо да ги отменят тея игри. Голем тарикат тоя Бах. Да вложат милиардите ( и то точно в кризата) и после без публика и възвращаемост. И без т'ва не са умрели за туризма като банановите страни у Европа. Много добре беше казал един от кандидатите за управител на префектурата, че изобщо ще ги отмени.